Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Citroen στο MotorOne Electric Days με έμφαση στη μικροκινητικότητα

Η Citroen στο MotorOne Electric Days με έμφαση στη μικροκινητικότητα


Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα μας έδωσε την ευκαιρία να συστηθούμε και με την μικροκινητικότητα. Μικρά ηλεκτρικά οχήματα που είναι προσιτά και ιδανικά για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Στη μικροκινητικότητα εστιάζει η παρουσία της Citroen στο MotorOne Electric Days, το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Η ελληνική αντιπροσωπεία της γαλλικής φίρμας θα παρουσιάσει τόσο το γνωστό μας Ami, όσο και την ειδική έκδοση Ami Buggy.

Citroen Ami

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μια εξαιρετικά πρακτική, ευέλικτη και οικονομική λύση για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Το Citroen Ami έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος μόλις 2,4 μ.) που διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα στην πόλη, άνετους χώρους για δύο άτομα και εύκολη φόρτιση που διαρκεί μόλις τρεις ώρες σε μια κανονική οικιακή πρίζα σούκο 220V.

Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες. Στο λιτό εσωτερικό, υπάρχει ειδική θήκη με θύρα USB στα δεξιά του τιμονιού όπου ο οδηγός μπορεί να τοποθετήσει το smartphone του, για να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές του.

Η γκάμα του γαλλικού microcar περιλαμβάνει και την επαγγελματική έκδοση My Ami Cargo που διαθέτει συνολικό όγκο φόρτωσης άνω των 400 λίτρων και ωφέλιμο φορτίο που φθάνει τα 140 κιλά.

Η τιμή της βασικής έκδοσης Ami One είναι 10.500 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Citroen Ami Buggy

Citroen My Ami Buggy

Πρόκειται για μια συλλεκτική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Ami, η οποία διακρίνεται για το περιπετειώδες λουκ. Το My Ami Buggy είναι βαμμένο σε σκούρα χακί απόχρωση με μαύρη οροφή και έχει μπρονζέ τροχούς 14″, ενώ οι πόρτες έχουν δώσει τη θέση τους σε ανοιγόμενες μπάρες. Επιπλέον, αντί της γυάλινης οροφής, το Buggy έχει ανοιγόμενο μουσαμά.

Την κίνηση δίνει το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 5,5 kWh να δίνει αυτονομία 75 km. Είναι μάλιστα αναβαθμισμένη έτσι ώστε στις ανηφόρες με μεγάλη κλίση να μην κόβει την ισχύ του μοτέρ αλλά να διατηρείται η τελική ταχύτητα των 45 χλμ./ώρα σε κάθε περίπτωση.

Citroen My Ami Buggy

Όπως κι το Ami, μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ).

MotorOne Electric Days

Πρόκειται για ένα pop-up event με εορταστικό κλίμα και εκπαιδευτικό ύφος και θα διεξαχθεί το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα σημαντικότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, να ενημερωθούν για καινοτόμες υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης και να λύσουν τις απορίες τους, συζητώντας με τους ειδικούς των εταιριών αλλά και τους δημοσιογράφους του MotorOne.

Το MotorOne Electric Days διοργανώνεται από το MotorOne σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής. Μεγάλος χορηγός και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας στο event είναι η ΔΕΗ. Οι ώρες λειτουργίας είναι:

  • Παρασκευή: 17:00 – 22:00.
  • Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 21:00.

Να είστε όλοι εκεί!

black motorone logo electric days 2222

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Οικονομία

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, προκειμένου η Αθήνα να προετοιμαστεί καλύτερα για να προστατευτεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που...