Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aprilia Tuareg Racing κυριαρχεί στο Motorally

Η Aprilia Tuareg Racing κυριαρχεί στο Motorally


του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον θρίαμβο το 2023, η Aprilia Tuareg Racing κυριάρχησε επίσης στη σεζόν 2024 του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally, επιβεβαιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της Tuareg 660 και την αριστεία των προσπαθειών της ομάδας.

Οι τελικές Ειδικές Διαδρομές, που διεξήχθησαν στην Olbia της Σαρδηνίας, επιβεβαίωσαν τους τίτλους του Jacopo Cerutti στην κατηγορία G-1000 και του Claudio Spanu στην κατηγορία FX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jacopo Cerutti ολοκλήρωσε μια τέλεια σεζόν κερδίζοντας τον τίτλο της κατηγορίας G-1000 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο, κατακτώντας το πρωτάθλημα μια μέρα νωρίτερα. Ήταν μια επιτυχημένη σεζόν για τον Cerutti, με πέντε νίκες και οκτώ βάθρα στην κατηγορία G-1000 σε οκτώ Αγώνες, καθώς και μια νίκη και τρία βάθρα στη γενική κατάταξη. Αυτό που έκανε τη σεζόν μοναδική ήταν η πρώτη νίκη δικύλινδρης μοτοσυκλέτας στο σύνολο του Motorally κατά τη διάρκεια του Αγώνα στην Rapino, σημειώνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Το Σαββατοκύριακο περιλάμβανε επίσης τον δεύτερο και τελευταίο Γύρο του Ιταλικού πρωταθλήματος Raid TT, τον οποίο κέρδισε ο Cerutti, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του.

Ο Claudio Spanu εξασφάλισε επίσης ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, στο ντεμπούτο του στην Tuareg 660, κερδίζοντας και τους δύο Αγώνες στην Olbia, εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο στην κατηγορία FX, μια κατηγορία μοτοσυκλετών rally-raid. Ο αναβάτης από την Σαρδηνία εντυπωσίασε με την ταχύτητά του από το πρώτο κιόλας Ειδική Διαδρομή, επιδεικνύοντας τόσο το μεγάλο του ταλέντο όσο και την εξαιρετική ευελιξία της Tuareg 660.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν επίσης μια καλή σεζόν για τον Francesco Montanari, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία G-1000 και τερμάτισε στην Olbia στην πέμπτη και έκτη θέση.

Αξίζει να τονιστεί η εξαιρετική συνεργασία με την Metzeler, καθώς ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Jacopo Cerutti να κατακτήσει τον δεύτερο Ιταλικό τίτλο του στην κατηγορία G-1000. Η ανανεωμένη σειρά Metzeler Karoo έχει σχεδιαστεί ειδικά για δικύλινδρες και μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες για να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις τόσο στον Ιταλικό Motorally όσο και στους Aφρικανικούς μαραθώνιους.

Έτσι τελείωσε το Ιταλικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας του 2024, με την Aprilia Tuareg Racing Team αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια σε διάφορες κατηγορίες. Οι μοτοσυκλέτες Aprilia Tuareg 660, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδερφών Guareschi, έχουν καθιερωθεί ως οι μοτοσυκλέτες αναφοράς, αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία τους και γράφοντας ένα ιστορικό κεφάλαιο για τις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες στο πρωτάθλημα με τη συνολική τους νίκη στον Αγώνα στην Rapino.

Τώρα, η Aprilia Tuareg Racing Team προετοιμάζεται για έναν νέο και σημαντικό στόχο: τον Africa Eco Race, που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, όπου θα έχει ως στόχο να επαναλάβει την περσινή ιστορική νίκη.

JACOPO CERUTTI

«Η τέλεια σεζόν δεν υπάρχει, αλλά το σημαντικό είναι ότι φτάσαμε στον πρωταρχικό μας στόχο: να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μεταξύ των επιτυχιών μας ήταν η πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στην Rapino και αρκετοί τερματισμοί στο βάθρο. Είμαι χαρούμενος γιατί αγωνιστήκαμε με αναβάτες από άλλες ομάδες και με εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες, μια πρόκληση που μας ώθησε να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό».

CLAUDIO SPANU

«Ήταν μια προκλητική σεζόν παντού. Στους πρώτους Αγώνες έκανα κάποια λάθη λόγω της απειρίας μου, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έμαθα όλο και περισσότερα για τους κανόνες αυτής της κατηγορίας. Χάρη στην ανεκτίμητη υποστήριξη της Aprilia Racing και της Ομάδας Guareschi, η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον τίτλο του Ιταλικού Πρωταθλήματος FX, που κατακτήθηκε εντός έδρας στη Σαρδηνία, γεγονός που κάνει τη νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή».

VITTORIANO GUARESCHI

«Η σεζόν πήγε πολύ καλά, ακόμα καλύτερα από πέρυσι, χάρη στον Jacopo, ο οποίος έδωσε εξαιρετική απόδοση και επίσης εξασφάλισε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στην Rapino. Ο Claudio έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά στην κατηγορία FX καθώς έπρεπε να συνηθίσει την κατηγορία βελτιώνοντας τις επιδόσεις του μέχρι την τελική νίκη».

MASSIMO RIVOLA

«Η Aprilia Tuareg με την ομάδα Guareschi επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Jacopo Cerutti ήταν εξαιρετικός, όπως πάντα, καθώς έχουμε συνηθίσει τους τέλειους Αγώνες του. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον Claudio Spanu, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο στη Σαρδηνία, στο σπίτι του. Ήταν η πρώτη του χρονιά με την Tuareg και έδειξε εξαιρετική απόδοση. Αξίζει να αναφέρουμε την εξαιρετική ταχύτητα του Cecco Montanari, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είναι ένας από τους κορυφαίους και σε αυτή την κατηγορία. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα των Guareschi και σε αυτήν την ασυναγώνιστη μοτοσυκλέτα».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...

Τεχνολογία

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κόμβο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με το μέλλον να προδιαγράφεται ψηφιακά πιο λαμπρό...

Τεχνολογία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνει τις δυνάμεις της με επιχειρηματικά κεφάλαια για να στηρίξει την ευρωπαϊκή καινοτομία στην υπερπροηγμένη τεχνολογία, προκειμένου να καλύψει το κενό...