Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Η στρατηγική Κασσελάκη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο διπλός στόχος και η απάντηση σε Τεμπονέρα

Η στρατηγική Κασσελάκη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο διπλός στόχος και η απάντηση σε Τεμπονέρα


Το πλάνο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μπει σε εφαρμογή. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου πλέον έχει δύο ξεκάθαρους στόχους. Ο πρώτος είναι να πείσει τον κόσμο ότι είναι το κόμμα που θα μπορέσει να κερδίσει τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές και ο δεύτερος είναι να αναδιοργανωθεί, μέσω του Καταστατικού Συνεδρίου στις αρχές Οκτώβρη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη το απόγευμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα προκύψουν σημαντικές πρωτοβουλίες.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει άμεσα να ξεδιπλώνει το κυβερνητικό του, φιλολαϊκό πρόγραμμα, όπως έκανε πχ με τα νομοσχέδια για την ακρίβεια και το φορολογικό πριν από μερικές εβδομάδες. Μέσω αυτού, επιθυμεί να ασκεί τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ είναι σίγουρο ότι θα την πιέζει να εφαρμόσει τις προτάσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη κορυφής στη Βουλή – Την Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ήδη χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία και να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, τον προκάλεσε να εξετάσει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του. Την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Να μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα και να μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρίες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ.

Η πρόκληση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε και χθες να σφυροκοπά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον ALPHA περί «λεφτόδεντρων» του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτηση του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το οικονομικό τμήμα της ΝΔ να πάνε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να εξετάσουν ένα-ένα τα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και τις προτάσεις για το φορολογικό.

«Μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι προτάσεις μας – και η ανάδειξη της κοροϊδίας της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής ζωής – τον κατέβασε στο 28%. Το άλλοθι του 41% τελείωσε την Κυριακή, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά: Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Το άλλοθι του 41% τελείωσε την Κυριακή, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα»

«Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη επετεύχθη. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι με την πολύ δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που ασκήσαμε στον κ. Μητσοτάκη, συμβάλλαμε στο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα και δεν θέλει να αλλάξει την κοινωνική της πολιτική» είχε τονίσει, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος, λίγες ώρες πριν μέσω του Talk Radio, η Βούλα Κεχαγιά.

Οι τρεις κινήσεις

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται ήδη συμπτώματα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να διαχειριστεί ένα άκρως αρνητικό αποτέλεσμα, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε τρεις κινήσεις με πολιτική σημασία

Πρώτον, η ανάρτηση του με το μήνυμα ότι «ήρθε για να μείνει». Αυτό ουσιαστικά φανερώνει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τις αλλαγές που θέλει στο κόμμα και να προσπαθήσει να το καταστήσει διεκδικητή της κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά: Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω, θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα»

Δεύτερον, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στη Νέα Αριστερά την οποία αποκάλεσε «απονομιμοποιημένο μόρφωμα». Το χάσμα μεταξύ στα δύο κόμματα είναι σαφώς αγεφύρωτο και όπως όλα δείχνουν η μάχη χαρακωμάτων θα συνεχιστεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε έτσι και στην ανάλογη πρόταση Τεμπονέρα – Κοτσακά, όπως αυτή διατυπώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε αναλυτικά: Υπέρ της ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου Τεμπονέρας και Κοτσακάς – Οι προτάσεις τους

Πάντως, απηύθυνε ακόμα ένα κάλεσμα στον κόσμο: «Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά: Κασσελάκης: «Σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα Νέα Αριστερά δεν πρόκειται να υπάρξει»

Τρίτη κίνηση ήταν η γνωστοποίηση της απόφασης του για τη δημιουργία του Ινστιτούτου για την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη. Το Center for European Progress, θα έχει έδρα στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, καθώς εκεί υπάρχει ένα ισχυρό προοδευτικό δυναμικό αποδήμων που θέλει να συμβάλει στη μάχη κατά της ακροδεξιάς, ενώ θα συμμετέχουν και μέλη της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας με καταγωγή από την Ευρώπη. Επίσης θα συμμετέχουν και μέλη των think tanks.

Διαβάστε αναλυτικά: Ίδρυμα για την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη από τον Κασσελάκη – Γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...