Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η μπλόφα του Ερντογάν που έπεισε την BYD να επενδύσει 1 δις. δολάρια στη χώρα του

Η μπλόφα του Ερντογάν που έπεισε την BYD να επενδύσει 1 δις. δολάρια στη χώρα του


Του Γιώργου Παλληκάρη

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, για την δημιουργία εργοστασίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα δυτικά της χώρας. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο εργοστάσιο θα δώσει στη BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συνάψει τελωνειακή συμφωνία. Η ΕΕ έχει ήδη αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, πλήττοντας την BYD με πρόσθετη επιβάρυνση 17,4 τοις εκατό επιπλέον του υφιστάμενου συντελεστή 10 τοις εκατό.

Να σημειωθεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 7,5% των περσινών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Τουρκία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση ματ του Ερντογάν

Αρχικά η Τουρκία είχε δηλώσει πως θα βάλει φόρο 40% σε όλα τα εισαγόμενα κινέζικα Ι.Χ. λέγοντας όμως πως εάν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση επενδυτική, είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί αυτό το ποσοστό πριν το οριστικοποιήσει.

Τελικά η κυβέρνηση της Τουρκίας δήλωσε στις 5 Ιουλίου ότι υπαναχωρεί από τα σχέδια επιβολής πρόσθετου δασμού 40% επικαλούμενη έμπρακτες προσπάθειες επενδύσεων. Η απόφαση αυτή ακολούθησε συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η BYD έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, καθώς έχει γίνει η μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα. Ήδη κατασκευάζει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής επιβατικών αυτοκινήτων στην Ουγγαρία, το οποίο στοχεύει να λειτουργήσει πριν από το 2026 ενώ έχει επίσης αναλάβει ένα πρώην εργοστάσιο της Ford Motor στη Βραζιλία και εξετάζει τοποθεσίες για ένα εργοστάσιο στο Μεξικό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Γουδί» της γραμμής 4...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τη γυναίκα που προσήχθη το πρωί της Τρίτης για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για γυναίκα που...

Κόσμος

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση επίσημης διαμαρτυρίας προς την Διεθνή Κοινότητα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πενήντα χρόνια τουρκικής κατοχής μέρους...