Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα


Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Ο λόγος βέβαια για τα μήλα, τα κλασικά φρούτα του φθινοπώρου που είναι λαχταριστά και ταυτόχρονα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μήλα τρώγονται με όλους τους τρόπους. Ωμά, είναι εύκολα στη μεταφορά, τρώγονται άνετα και με τη φλούδα (αρκεί να τα πλύνουμε καλά), και αποτελούν μια πρακτική και υγιεινή λύση για το γραφείο ή το σχολείο. Ταιριάζουν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, κάνουν καλή παρέα με τη σελινόριζα και το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα πουλερικά και το χοιρινό, γίνονται σάλτσες, δίνουν φρεσκάδα σε σαλάτες και μεταμορφώνονται σε γευστικότατα γλυκά.

Όσο για τη συντήρησή τους, καλό είναι να αποφεύγουμε τον πάγκο της κουζίνας καθώς η ζέστη που επικρατεί στον χώρο θα κάνει τα μήλα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχουμε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε θα τα βάλουμε εκεί, μέσα σε καφάσι. Διαφορετικά, προτιμάμε το συρτάρι του ψυγείου.

Με τα μήλα που μας περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς. Αρκεί να πάρουμε 2 μεσαία σε μέγεθος μήλα, να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και να τα κόψουμε με το μαντολίνο οριζόντια σε πολύ λεπτές φέτες. Θα τις απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από 1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ½ κουτ. γλυκού κανέλα. Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και θα ψήσουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν κυματιστές. Είναι νοστιμότατα. Όπως και οι συνταγές που ακολουθούν.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα

Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Ο λόγος βέβαια για τα μήλα, τα κλασικά φρούτα του φθινοπώρου που είναι λαχταριστά και ταυτόχρονα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μήλα τρώγονται με όλους τους τρόπους. Ωμά, είναι εύκολα στη μεταφορά, τρώγονται άνετα και με τη φλούδα (αρκεί να τα πλύνουμε καλά), και αποτελούν μια πρακτική και υγιεινή λύση για το γραφείο ή το σχολείο. Ταιριάζουν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, κάνουν καλή παρέα με τη σελινόριζα και το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα πουλερικά και το χοιρινό, γίνονται σάλτσες, δίνουν φρεσκάδα σε σαλάτες και μεταμορφώνονται σε γευστικότατα γλυκά.

Όσο για τη συντήρησή τους, καλό είναι να αποφεύγουμε τον πάγκο της κουζίνας καθώς η ζέστη που επικρατεί στον χώρο θα κάνει τα μήλα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχουμε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε θα τα βάλουμε εκεί, μέσα σε καφάσι. Διαφορετικά, προτιμάμε το συρτάρι του ψυγείου.

Με τα μήλα που μας περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς. Αρκεί να πάρουμε 2 μεσαία σε μέγεθος μήλα, να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και να τα κόψουμε με το μαντολίνο οριζόντια σε πολύ λεπτές φέτες. Θα τις απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από 1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ½ κουτ. γλυκού κανέλα. Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και θα ψήσουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν κυματιστές. Είναι νοστιμότατα. Όπως και οι συνταγές που ακολουθούν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Περισσότερος από τον μισό ηλεκτρισμό στον πλανήτη θα προέρχεται από πηγές χαμηλού άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όμως ο κόσμος βρίσκεται ακόμα «μακριά...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...