ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
½ φλ. γάλα
2 κουταλιές κονιάκ
14 σαβουαγιάρ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 ½ λίτρο (6 φλ.) γάλα
6 κουταλιές (100 γρ.) κορν φλάουερ ή νισεστέ
6 κουταλιές (100 γρ.) ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
3 κουταλιές ανθόνερο
Για την επικάλυψη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
2 ½ φλ. ζεστό νερό
1 μεγάλη κονσέρβα (820 γρ.) κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κονιάκ. Βουτάτε μέσα τα σαβουαγιάρ και τα βάζετε στη βάση ενός τετράγωνου σκεύους 26εκ.
Για την κρέμα: Βάζετε τα 5 φλ. γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να βράσουν. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα, 1 φλιτζάνι, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ανθόνερο, ανακατεύετε και βάζετε την κρέμα πάνω από τα σαβουαγιάρ. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα η κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες να παγώσει.
Την επομένη βάζετε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετείτε στη φωτιά και προσθέτετε το ζελέ. Ανακατεύετε και βράζετε για ακόμα 1-2 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς το ζελέ.
Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και βάζετε από πάνω την κομπόστα. Ρίχνετε προσεκτικά το κρύο σιρόπι και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!