Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Η κοινωνία έβλεπε τον Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε γιατί τον κάλυπτε η προσωπική υπερπροβολή

Η κοινωνία έβλεπε τον Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε γιατί τον κάλυπτε η προσωπική υπερπροβολή


Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στο «ZARPA RADIO 89.6» και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του είπε το «να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς, αν και χωρίς ομάδα δεν κάνει τίποτα, αλλά και η κεφαλή είναι αυτή που ανοίγει δρόμους και την κρίσιμη στιγμή παίρνει αποφάσεις».

Ερωτώμενος για όσα συνέβησαν με εκείνον πρωταγωνιστή το περασμένο διάστημα είπε χαρακτηριστικά: «Από μια τραυματική εμπειρία κανείς δεν βγαίνει εντελώς αλώβητος, αλλά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βγαίνω νικητής». Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είχε δίκαιο για όλα όσα είχε γράψει και κάποιοι τα προσέλαβαν ως κριτική στην ηγεσία και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα του ’23 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια είπε ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη σημειώνοντας πώς «πίστευε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είχε διείσδυση στην νεολαία και την ικανότητα να επεκτείνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».
Ανέφερε ωστόσο, ότι «η πολιτική δεν είναι one man show, είναι ομάδα και θέλει αρχηγό που συντονίζει την ορχήστρα και πολιτικό επιτελείο. Αυτό το πράγμα δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να το συγκροτήσει. Δυστυχώς κάλυψε, ακόμα και πολύ σωστά πράγματα τα οποία εκφώνησε σε συγκεντρώσεις, η τεράστια υπερπροβολή της προσωπικής του εικόνας στα social media», είπε.

«Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε γιατί τον κάλυπτε όλη αυτή η ιστορία», έκανε λόγο και για «βλακείες της τελευταίας στιγμής των δικών μας αλλά και όλη η διαδρομή που ακολουθήσουν στο όνομα του να διεκδικήσουμε το κέντρο» στις προηγούμενες εκλογές. το θεμα ειναι το πώς κερδίζεις το κέντρο γιατί είναι μια θολή και απροσδιόριστη έννοια. Το κέντρο πάει πάντα με αυτόν που φαίνεται πιο ισχυρός. Στη ζωή τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η λύση όμως έχει χρώμα, είναι είτε συντηρητική είτε προοδευτική, δεν υπάρχει κεντρώα λύση.

Σχολίασε επίσης ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο και περιφερειακή ανασυγκρότηση, να αποκτήσει χαρακτηριστικά ισχυρής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ Πολάκης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βαρύτατο τραυματισμό στο συλλογικό υποσυνείδητο με τη χρεοκοπία του 2010, με όλη τη συμμετοχή του ειδικά από τη σημιτική περίοδο στην χρεοκοπία της χώρας. Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ».

Συμπλήρωσε ότι «το κενό αντιπολίτευσης θα καλυφθεί, η ιστορία απεχθάνεται το κενό. Κι εγώ θέλω να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών είπε: «Όποιος θέλει ας έρθει αλλά προγραμματικά…Ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι».

Αναφερόμενος και πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο κόσμος που έφυγε, περιμένει, δεν έχει πάει αλλού, αλλά δεν θα περιμένει για πολύ», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, θα επανακάμψει, αν δει αλλαγή.

Διαφωνώντας με όσους θέλουν τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει σε κανέναν να κατέβει. Εγώ προσπαθώ να φεύγω μπροστά και να είμαι πάνω από αυτά».

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι και σοσιαλιστική επανάσταση, είναι βαθιές τομές. Κάποια πράγματα από αυτά τα έκανε ο Καραμανλής το ’74. Είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες – Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα – Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ότι το Κάιρο απορρίπτει οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής...

Πολιτική

Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν...

Οικονομία

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια, έναντι ανταλλάγματος 3,27 δισ. ευρώ,...

Ελλάδα

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, με ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο να σημειώνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου...