Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η ελληνική πόλη που πρωτοπορεί -Πώς βλέπεις πού έχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ από το κινητό σου


Εύκολα, από το κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν οι οδηγοί να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης στην πόλη τους.

Σε καθημερινό Γολγοθά εξελίσσεται η εύρεση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης στο κορεσμένο οδικό δίκτυο των ελληνικών πόλεων, με τους οδηγούς να αναγκάζονται να κάνουν ατελείωτους γύρους προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πόσο πιο εύκολη, όμως, θα ήταν η ζωή τους εφόσον μπορούσαν να δουν πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό τους; Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα προσφέρει στους οδηγούς ο Δήμος Πέλλας, μέσω μιας εφαρμογής (app).

To app ονομάζεται “Pella smart parking” και επιτρέπει στους οδηγούς να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης στην πόλη των Γιαννιτσών μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο (Android & iOS).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pella smart parking

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να «κατεβάσει» το application στο smartphone του. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, στην οθόνη του κινητού εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης με πράσινες και κόκκινες κουκκίδες που αντιστοιχούν στις ελεύθερες και κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης αντίστοιχα.

Παράλληλα, υπάρχει και επιλογή για θέση στάθμευσης για ΑμEA (με μπλε χρώμα), ώστε να διευκολύνεται η ζωή και αυτών των συνανθρώπων μας. Όλες οι θέσεις φέρουν διαγράμμιση και είναι αριθμημένες διευκολύνοντας περαιτέρω τους οδηγούς.

pella smart parking

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όλη επικοινωνία γίνεται με την εγκατάσταση στο οδόστρωμα υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, αναμεταδότες, Gateways για τη μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης (ελεύθερης/κατειλημμένης).

Σημειώνεται ότι οι αισθητήρες, άρα και η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά στις οδούς Χρήστου Χατζηδημητρίου (από το ύψος της οδού Ασμανίδη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα) και Βελίκα Ρώμα (από το ύψος της οδού Καψαμπέλη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα).

θέση στάθμευσης

Επιπροσθέτως, πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης προσφέρερονται και μέσω LED πινακίδων στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα και στην οδό Χατζηδημητρίου στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.

Η εφαρμογή “Pella smart parking” περιέχει επίσης ενσωματωμένο οδηγό πόλης (city guide) για την περιοχή των Γιαννιτσών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και νέα του δήμου (Δελτία Τύπου / Διακηρύξεις).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης που διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τους οδηγούς αφορούσε στην πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων», που συγχρηματοδοτείτo από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εντασσόταν στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών...

Πολιτική

Διαδέχονται η μια την άλλη οι αποκαλύψεις για την…απόβαση των Αλβανών στο Γαλάτσι λόγω της έλευσης του Έντι Ράμα Νέα ντοκουμέντα για την…απόβαση Αλβανών...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Τί κι αν ο καιρός ήταν μουντός και γεμάτος σκόνη; Αμέσως όλα θύμισαν καλοκαίρι και το κλίμα έφτιαξε μόλις αντικρίσαμε στη...

Συνταγές

Οι κριτές του βρετανικού MasterChef σοκαρίστηκαν με το πιάτο που τους έφερε διαγωνιζόμενος. Οι τηλεθεατές του MasterChef έμειναν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι αφού ένας διαγωνιζόμενος...