Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

«Η Ελλάδα υστερεί στην ηθική στην πολιτική»

«Η Ελλάδα υστερεί στην ηθική στην πολιτική»


Στο φουλ ο μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας και για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ήπειρο.

Από την Ηγουμενίτσα ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια της Ηπείρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Συνομιλώντας με πολίτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας». Και πρόσθεσε: «Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».

Κατά τον διάλογο του με πολίτες στην Ηγουμενίτσα, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε επίσης πως το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει αλά καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα»

Αργά τη νύχτα της Δευτέρας μεταδόθηκε και η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για αρκετές προσωπικές στιγμές του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η θέση του εμπεριέχει στρες, ευθύνη και πίεση για να προσθέσει πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, καθώς όλο αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο αγάπης και υποστήριξης. 

«Συχνά συγκινούμαι μέσω της επαφής με τον κόσμο. Όταν είχα πάει στην Καρδίτσα και είδα τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί από λάσπες. Άλλη μία ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες. Ήταν λυτρωτικό και είχα ανάγκη αν και έχω υπάρξει ανεξάρτητος είχα ανάγκη από τη δική της αποδοχή» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για να προσθέσει ότι παίρνει χαρά «από την οικογενειά μου, τους φίλους μου και τη φύση. Δραστηριότητές και ανέμελες στιγμές της Φάρλυ. Απλές στιγμές, η μεγαλύτερη πολυτέλεια δεν είναι το χρήμα, είναι απλές στιγμές».

Μιλώντας για την πολιτική αρένα ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε «έχω μάθει να με βρίζουν, και η αλήθεια είναι πως αν πετύχω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών ανθρώπων θα τελειώσουν. Αλλάζει το παιχνίδι, αλλάζει αυτό με τον κομματικό σωλήνα, τα ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο πολύ πιο δημοκρατικό».

«Είναι δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου στο πώς ψηφίζει αλλά το ένστικτό μου λέει ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πολύ γρήγορα. Ο κόσμος αντιδρά σωρευτικά και γρήγορα, αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης και περιέγραψε το πιο σύνηθες παράπονο που ακούει στην περιφέρεια καθώς οι περισσότεροι που τον πλησιάζουν του λένε «σε ευχαριστούμαι γιατί οι άλλοι μας θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια».

 

Και τόνισε ότι «αυτό που με τσαντίζει πάρα πολύ είναι που ελίτ της Αθήνας παρουσιάζει δήθεν μεταρρυθμίσεις με ένα ωραίο περιτύλιγμα, όταν ξέρω πως αυτές σε 2-3 χρόνια θα έχουν αδικήσει πάρα πολύ κόσμο».

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Οικονομία

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε να μειώσει κατά 50 μονάδες, στο 4,75-5% τα επιτόκια βάσης, για πρώτη φορά από το 2020, ενώ...