Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η γλυκιά μπουγάτσα του Θερμαϊκού

Η γλυκιά μπουγάτσα του Θερμαϊκού


Η συνταγή της γλυκιάς μπουγάτσας του Θερμαϊκού που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σιμιγδάλι και τους κρόκους των αυγών. Αν χρειαστεί, βάζουμε σε αυτό το μείγμα λίγο γάλα για να μαλακώσει.

Προτού πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα. Στο κέντρο τους απλώνουμε 250 γρ. κρέμας και τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο.

Διπλώνουμε τα φύλλα σαν πακέτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέμα. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45΄ περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σιμιγδάλι και τους κρόκους των αυγών. Αν χρειαστεί, βάζουμε σε αυτό το μείγμα λίγο γάλα για να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προτού πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα. Στο κέντρο τους απλώνουμε 250 γρ. κρέμας και τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο.

Βήμα 4

Διπλώνουμε τα φύλλα σαν πακέτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέμα. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45΄ περίπου.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

***Το πρακτορείο Άργος του ολιγάρχη Μαρινάκη και των υπαλλήλων του, επιδιώκουν, συμπλέοντας με την κυβέρνηση, την εξόντωση όλων των αντικαθεστωτικών εφημερίδων με την αντιεμπορική...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προέβλεψε το NBC News, καθώς το κόμμα του Τραμπ αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Ουάσινγκτον. Ο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά της εμβληματικής M3, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2028, ενώ κατά πάσα πιθανότητα...