O Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-ιδιοκτήτης των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στα Εξάρχεια, είναι ένας χορτάτος άνθρωπος. Αυτό τον έχρισε ιδανικό πρώτο καλεσμένο στο podcast «Νανά, πεινάω». Εκεί όπου ο άξιος απόφοιτος της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (και πανάξιος εκπρόσωπος της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας) κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί με τη Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφο γεύσης και διευθύντρια σύνταξης στο Cantina του Πρώτου Θέματος.
Τι συζητούν οι δυο τους; Κυριολεκτικά τα πάντα:
-Από την «πείνα» της εποχής για αλλοπρόσαλλή κατανάλωση τάσεων, προϊόντων και τεχνικών έως το ποιες πρέπει να είναι οι δικές μας στάσεις και αντιστάσεις απέναντί τους.
-Από τα ευλογημένα υλικά του τόπου μας και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά έως την αναγκαιότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της νέας γενιάς μαγείρων πάνω στη ελληνική γαστρονομική κληρονομιά.
-Από το αν το Pharaoh είναι το πιο αμφιλεγόμενο εστιατόριο που έχει ανοίξει στην Αθήνα και αν το μαμαδίστικο φαγητό είναι το νέο «κλισέ» έως τον λαϊκισμό που επιμένει να απαξιώνει τα εστιατόρια fine dining.
-Από το πως η «πείνα» από τη μια βοήθησε τον άνθρωπο να ανακαλύψει τα πάντα, αλλά από την άλλη τον οδήγησε στο να καταπιεί τον κόσμο όλο.
-Από τη σημασία του να χορταίνεις ως άνθρωπος, με αυτάρκεια και σεμνότητα, έως τη Βιρτζίνια Γουλφ και τον Παπαδιαμάντη.
Μια «λαχταριστή» συζήτηση με ουσία για όσους πραγματικά αγαπούν με λαχτάρα το ελληνικό φαγητό.
Το άρθρο της εβδομάδας
ΘΕΜΑΤΑ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!