Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ηλεκτρικά οχήματα: Σε 3 χρόνια θα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα συμβατικά


Στα επόμενα τρία χρόνια τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι φθηνότερα από τα παρόμοια σε μέγεθος συμβατικά αυτοκίνητα λόγω των βελτιωμένων μεθόδων κατασκευής τους. Όμως αυτό το όφελος μπορεί να εξανεμιστεί από τις επισκευές μετά από κάποιο ατύχημα, οι οποίες θα είναι ακριβότερες. Αυτή είναι μια πρόσφατη πρόβλεψη της αμερικάνικης εταιρείας ερευνών αγοράς Gartner, ενώ επίσης προέβλεψε ότι έως το 2027 το 15% των εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκαν την τελευταία δεκαετία θα εξαγοραστεί ή θα χρεοκοπήσει.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τομέας των EV καταρρέει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cartner, Pedro Pacheco, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες πτώσης της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι νέες καινοτομίες, κυρίως όσο αφορά την μπαταρία, αλλά και των υπολοίπων μερών του αυτοκινήτου (όπως για παράδειγμα νέα φθηνότερα υλικά), θα ωθήσουν την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς τα κάτω. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι νέες καινοτομίες απλοποιούν το κόστος παραγωγής, ενώ τα μεγάλα εργοστάσια, που έχουν συγκεντρωμένη όλη την παραγωγή, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του κόστους κατασκευής και του χρόνου συναρμολόγησης.

Πρόβλημα με τη συντήρηση

Μέχρι το 2027 η επισκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα αυξηθεί κατά 30%. Αυτό σημαίνει ότι τα τρακαρισμένα ή τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα είναι πιο πιθανόν να βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας, καθώς το κόστος επισκευής θα υπερβεί την υπολειμματική αξία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ακριβές επισκευές μετά από σοβαρά τροχαία να οδηγήσουν σε ακριβότερα ασφάλιστρα ή ακόμα και στην άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να βάλουμε και τον αυξημένο ανταγωνισμό, με την Κίνα να θέλει να μπει διακαώς σε μεγάλες βασικές αγορές (Ευρώπη) με βασικά όπλα την τιμή και την εγγύηση. Αυτό αναγκάζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές από την μια να ρίχνουν την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και από την άλλη να κάνουν συνεργασίες για να κατασκευάσουν φθηνά οχήματα. Ήδη οι πρώτες συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν, ότι μετά από συνεργασίες οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, θα οδηγήσουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η τιμή κτήσης θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Η αρχή θα γίνει με την παραγωγή μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πιθανόν τα επόμενα χρόνια θα επεκταθεί στα μεγαλύτερα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Ο λόγος που η Δύση δεν μπορεί να «τελειώσει» την οικονομία της Ρωσίας – Newsbeast play Τα προβλήματα και τα εμπόδια που μπορεί να...

Μαγαζίνο

Στις 23 Μαΐου του 2024 η Αφροδίτη θα συναντηθεί σε όψη συνόδου με τον Δία στις 29° 20’ του Ταύρου. Αυτή η σύνοδος θα...

Πολιτική

Η Αμάλ Κλούνεϊ είναι μία από τους νομικούς εμπειρογνώμονες που συνέστησαν στον επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, να ζητήσει εντάλματα σύλληψης για τον...

Οικονομία

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ– ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!- «Τζόγος» με τα κεφάλαια που προορίζονται για επικουρικές...