Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ζεσταινόμαστε εξοικονομώντας ενέργεια | cantina.protothema.gr

Ζεσταινόμαστε εξοικονομώντας ενέργεια | cantina.protothema.gr


Sponsored Content 

Το φθινόπωρο έχει δείξει για τα καλά τις διαθέσεις του και σύμφωνα με τους ειδικούς όσο περνούν οι μέρες το κρύο θα γίνεται όλο και πιο τσουχτερό. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερη ανάγκη από θέρμανση και cozy ατμόσφαιρα όλη την ημέρα και ειδικά τις βραδινές ώρες. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να κρατήσουμε τα έξοδα χαμηλά διατηρώντας τη θερμοκρασία του σπιτιού σε φυσιολογικά επίπεδα και δημιουργώντας καθημερινά ένα σκηνικό θαλπωρής χωρίς όμως να σπαταλάμε μια περιουσία.

Η βασικότερη προϋπόθεση για την προστασία του σπιτιού μας από το κρύο είναι η θερμική μόνωση των εξωτερικών επιφανειών. Γι αυτό και είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε πριν ασχοληθούμε με τους τρόπους που θα επιλέξουμε να ζεσταθούμε στους εσωτερκούς χώρους ώστε να κάνουμε οικονομία.

Ξέρατε ότι οι ανεμιστήρες οροφής έχουν χειμερινή λειτουργία; Εάν έχουμε ανεμιστήρα οροφής λοιπόν επιλέγουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία και τον βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα μαζί με το σύστημα θέρμανσης εξοικονομώντας μέχρι και 10% ενέργεια.

Σταθερός θερμοστάτης. Η αυτόνομη θέρμανση καλό είναι να λειτουργεί μόνιμα στους 18-20°C. Οι μεγάλες αυξομειώσεις εκτοξεύουν την κατανάλωση ρεύματος ενώ για κάθε βαθμό που κατεβάζουμε στον θερμοστάτη κάνουμε οικονομία μέχρι και 10%.

Αν ο χώρος είναι ζεστός από το φως του ήλιου, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, τότε κλείνουμε τη θέρμανση, πριν ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα.

Τα κλιματιστικά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από αερόθερμα, θερμοπομπούς, ηλεκτρικά καλοριφέρ κλπ. Οπότε τοποθετούμε σύγχρονα μηχανήματα στα δωμάτια και τα βάζουμε σε λειτουργία μεμονωμένα ανάλογα με το που βρισκόμαστε, αποφεύγοντας να έχουμε συνεχώς αναμμένο το σύστημα θέρμανσης ολόκληρου του σπιτιού.

Για να μην έχουμε απώλεια θέρμανσης, ειδικά τις βραδυνές ώρες, κλείνουμε καλά πόρτες και παράθυρα, μονώνουμε τις χαραμάδες και κλείνουμε παντζούρια και κουρτίνες.

Κλείνουμε ενδιάμεσες πόρτες ώστε η ζέστη να μένει μέσα στο κάθε δωμάτιο που χρησιμοποιούμε και να διατηρείται για περισσότερη ώρα.

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...