Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Επτά νεκροί σε επίθεση εναντίον χώρου όπου οργανώνονταν παράνομες κοκορομαχίες

Επτά νεκροί σε επίθεση εναντίον χώρου όπου οργανώνονταν παράνομες κοκορομαχίες


Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν προχθές Κυριακή στον Ισημερινό, κατά τη διάρκεια επίθεσης εν μέσω παράνομης κοκορομαχίας στην παραθαλάσσια επαρχία Γουάγιας —όπου μαίνεται ανελέητος πόλεμος συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών—, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Δευτέρα.

Τουλάχιστον οκτώ ένοπλοι άνοιξαν πυρ στον χώρο όπου γίνονταν μυστικά κοκορομαχίες και είχαν συγκεντρωθεί κάπου 200 άνθρωποι, διευκρίνισε στον Τύπο ο Ντένις Κάρδενας, υπαρχηγός του τμήματος ερευνών εγκλημάτων κατά ζωής (DINASED) της αστυνομίας.

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι «επτά νεκροί και τρεις τραυματίες», πρόσθεσε.

Το μακελειό διαπράχθηκε στην πόλη Σαμποροντόν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα μέσω X ότι «ειδικές μονάδες βρίσκονται επιτόπου για να διενεργήσουν έρευνα ώστε να εξιχνιάσουν τα αίτια και να συλλάβουν τους υπεύθυνους» για τη σφαγή.

Οι αρχές δεν έχουν ως αυτό το στάδιο ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση ή ληστεία.

Η πόλη Σαμποροντόν βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γουαγιακίλ, μεγάλου λιμανιού στον Ειρηνικό Ωκεανό, η θέση του οποίου χαρακτηρίζεται στρατηγική για τη διακίνηση ουσιών προς την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ομάδα ανδρών εφοδιασμένων με τουφέκια εφόδου επιτέθηκε στην τοποθεσία όπου γίνονταν μυστικά κοκορομαχίες σε αυτή την κατά βάση αγροτική περιοχή.

Οι δολοφονίες αποτελούν πλέον μάστιγα στη χώρα, όπου ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, φθάνοντας από τις 6 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 στις 43 ανά 100.000 το 2023.

Ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τις δυο χώρες όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο, ο Ισημερινός, κράτος 17 εκατομμυρίων κατοίκων, άλλοτε όαση ειρήνης και ηρεμίας στη Λατινική Αμερική, μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε κόμβο διακίνησης ναρκωτικών προς τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης και θέατρο άγριας σύγκρουσης συμμοριών συνδεόμενων με διεθνή καρτέλ για τον έλεγχό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλο προβάδισμα Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Ισραήλ: Ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη σχεδιαζόμενη «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η διατήρηση μιας φιλίας από απόσταση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ποιες μέθοδοι μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις...

Αθλητικά

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός κοντράρονται στο Κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο για το Super Cup (ΕΡΤ3) με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Οι...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...