Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Επιστήμονες αποκάλυψαν από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

Επιστήμονες αποκάλυψαν από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις


Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι ασθενείς παραδοσιακά πίστευαν ότι οι λοιμώξεις τις οποίες παθαίνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο προκαλούνται από υπερμικροβίους στα οποία εκτίθενται ενώ βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Οι περισσότερες λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη προκαλούνται από προηγουμένως αβλαβή βακτήρια που είχαν ήδη οι ασθενείς στο σώμα τους πριν ακόμη εισέλθουν στο νοσοκομείο, αναφέρει το Science Alert.

Έρευνα που συγκρίνει βακτήρια στο μικροβίωμα – αυτά που αποικίζουν τη μύτη, το δέρμα και άλλες περιοχές του σώματος – με τα βακτήρια που προκαλούν πνευμονία, διάρροια, λοιμώξεις του αίματος δείχνει ότι τα βακτήρια που ζουν αβλαβώς στο σώμα μας όταν είμαστε υγιείς ευθύνονται συχνότερα για αυτές τις κακές λοιμώξεις όταν είμαστε άρρωστοι.

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνά στο Science Translational Medicine προσθέτει στον αυξανόμενο αριθμό μελετών που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Η ερευνητική ομάδα δείχνει ότι πολλές λοιμώξεις μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη προκαλούνται από μικρόβια που βρίσκονται ήδη στο δέρμα του ασθενούς .

Οι χειρουργικές λοιμώξεις είναι ένα επίμονο πρόβλημα

Μεταξύ των διαφορετικών τύπων λοιμώξεων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, οι λοιμώξεις της χειρουργικής περιοχής ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα προβληματικές.

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι λοιμώξεις του χειρουργείου συμβάλλουν τα μέγιστα στο ετήσιο κόστος των νοσοκομειακών λοιμώξεων, συνολικά πάνω από το 33 % των 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που δαπανώνται ετησίως.

Η ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Harborview στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον -ναι, αυτό στο Σιάτλ στο οποίο υποτίθεται βασίστηκε το «Grey’s Anatomy» – είδε πώς τα νοσοκομεία καταβάλλουν ασυνήθιστες προσπάθειες για να αποτρέψουν αυτές τις λοιμώξεις.

Αυτά περιλαμβάνουν την αποστείρωση όλου του χειρουργικού εξοπλισμού, τη χρήση υπεριώδους φωτός για τον καθαρισμό του χειρουργείου, την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων για τη χειρουργική ενδυμασία και την παρακολούθηση της ροής του αέρα μέσα στο χειρουργείο.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...