Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Εννέα «μνηστήρες» για τη θέση του αντιπροέδρου της Καμάλα Χάρις

Εννέα «μνηστήρες» για τη θέση του αντιπροέδρου της Καμάλα Χάρις


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ την Κυριακή (21/07) και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του, μια ιστορική κίνηση, που όμως τώρα εγείρει ερωτήματα για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της πρώην …αντιπροέδρου αν πάρει το χρίσμα.

Η Καμάλα Χάρις χρειάζεται την υποστήριξη αρκετών αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο τον επόμενο μήνα, για να στεφθεί και επίσημα υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, παρ’ ότι ήδη θεωρείται το ξεκάθαρο φαβορί για τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρον ωστόσο, έχουν τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που δείχνουν να προκρίνονται για την θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου πλάι της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TheHill.com οι πιθανοί υποψήφιοι είναι τουλάχιστον εννέα!!

Andy Beshear
Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Andy Beshear (D) ενίσχυσε το προφίλ του καθώς το κόμμα παλεύει με το μέλλον του εν μέσω αυξανόμενης πόλωσης μεταξύ αστικών και αγροτικών κοινοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεσήαρ έκανε σαφή τη θέση του το 2019 και κέρδισε τον υποστηριζόμενο από τον Τραμπ αμφισβητία του GOP σε μια ανταγωνιστική κούρσα επανεκλογής πέρυσι, ακόμη και όταν το Κεντάκι ψήφισε συντριπτικά τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ τόσο το 2016 όσο και το 2020.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπλουγκράς είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Μπάιντεν για επανεκλογή όσο ο νυν πρόεδρος παραμένει υποψήφιος των Δημοκρατικών, παρακάμπτοντας μια ερώτηση σχετικά με το αν είχε σκεφτεί να τον αντικαταστήσει.

Την Κυριακή, ο Beshear δήλωσε ότι η απόφαση-ορόσημο του Μπάιντεν είναι «προς το συμφέρον» της χώρας και του κόμματος, ενώ επαίνεσε τον υφιστάμενο πρόεδρος ως «συνεπακόλουθο πρόεδρο».

Pete Buttigieg
Ενώ ο δήμαρχος του South Bend της Ιντιάνα, ο Pete Buttigieg έγινε γνωστός όταν έθεσε υποψηφιότητα εναντίον του Μπάιντεν στην προεδρική κούρσα του 2020, αναπτύσσοντας μεγάλες δεξαμενές οπαδών με το παρατσούκλι του «Δήμαρχος Πιτ».

Όταν ο Μπάιντεν τον έφερε στην κυβέρνηση ως γραμματέα Μεταφορών, ο Μπάτιτζιγκ έγραψε ιστορία ως το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους και πιο σημαντικούς προέδρους στην αμερικανική ιστορία. Είμαι τόσο περήφανος που υπηρετώ υπό την ηγεσία του και είμαι ευγνώμων για την ακλόνητη εστίασή του σε ό,τι είναι καλύτερο για τη χώρα μας», δήλωσε ο Μπάτιτζιγκ σε δήλωση στην κοινωνική πλατφόρμα Χ μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν.

Ρόι Κούπερ
Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper (D) κέρδισε την θέση του κυβερνήτη στην πολιτεία Tar Heel και το 2016 και το 2020, παρόλο που ο Τραμπ κέρδισε την προεδρική κούρσα και τους δύο κύκλους εκλογών.

Υπό την ηγεσία του Κούπερ, η Βόρεια Καρολίνα έχει αναδειχθεί σε πεδίο μάχης για τους Δημοκρατικούς, θεωρώντας την ως πιθανή ανατροπή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Cooper φέρεται να απέρριψε τις συζητήσεις για αλλαγές ως «είδος εικασίας που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή». Την Πέμπτη, ενώθηκε με την Χάρις σε μια συγκέντρωση στη Φαγιέτβιλ, και παρόλο που κανένας από τους δύο δεν μίλησε απευθείας για το δράμα του κόμματος, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας επαίνεσε την αντιπρόεδρο ως κάποια που «κάνει τη δουλειά της», όπως αναφέρει το τοπικό δίκτυο WNCN.

Ο Κούπερ μοιράστηκε μια δήλωση ευγνωμοσύνης στον Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση της Κυριακής, επαινώντας τον ως «από τους καλύτερους Προέδρους του έθνους μας».

Μαρκ Κέλι
Ο γερουσιαστής της Αριζόνα Mark Kelly (D) έχει αρθρώσει φωνή με επιρροή για τους εθνικούς Δημοκρατικούς, υπηρετώντας στη Γερουσία από το 2020. Δημοκρατικοί στρατηγοί και δωρητές έχουν ονομάσει τον Kelly ως μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων που έχουν την καλύτερη θέση για να υπηρετήσουν ως υποψήφιος αντιπρόεδρος τη Harris.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα από μια ομάδα δημοσκοπήσεων BlueLabs που χρηματοδοτείται από τους Δημοκρατικούς, ο Kelly είναι μεταξύ πολλών Δημοκρατικών στο πεδίο μάχης που έχουν καλύτερες επιδόσεις από τον Μπάιντεν στις αντίστοιχες πολιτείες τους.

Ωστόσο, η επιλογή του Kelly θα μπορούσε να έχει κάποιο κίνδυνο για τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας.

Γουές Μουρ
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ (D), άλλο ένα μεγάλο ανερχόμενο αστέρι στο Δημοκρατικό Κόμμα, έχει κάνει αγώνες και εκστρατείας για τον Μπάιντεν σε επίμαχες πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Ο πρωτοετής κυβερνήτης έχει επίσης κάνει καλή εντύπωση για τον χειρισμό του στην κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης, η οποία τον έβαλε στην Διεθνή πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, όπως πολλοί από τους δημοκρατικούς κυβερνήτες ανερχόμενους αστέρες, ο Μουρ θα πρέπει ακόμα να διαμορφώσει το εθνικό του όνομα, καθώς δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε ομοσπονδιακές εκστρατείες.

Γκάβιν Νιούσομ
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ (D) εμφανίστηκε ως εξέχων υποκατάστατο του Μπάιντεν και ήταν μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν μαζί με την Χάρις ως πιθανός αντικαταστάτης του στην κορυφή της κούρσας διαδοχής.

Η υπεράσπιση του Μπάιντεν και η δημόσια διαμάχη του με Ρεπουμπλικάνους, όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις (R), με τον οποίο συζήτησε στο Fox News πέρυσι , τον βοήθησαν να γίνει αστέρας του κόμματος και πυροδότησε φήμες για πιθανές φιλοδοξίες του το 2028.

Ωστόσο, ο Newsom χαρακτήρισε τη συζήτηση για την αντικατάσταση του Μπάιντεν «άχρηστη και περιττή», και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ (D) φέρεται να έχουν ανακοινώσει ότι δεν ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν σε πιθανή υποψηφιότητα της Χάρις.

Ο Newsom και η Harris επίσης προέρχονται και οι δύο από τη φιλελεύθερη πολιτεία της Καλιφόρνια και μία τέτοια υποψηφιότητα θα μπορούσε να δεχθεί πυρά από Ρεπουμπλικάνους που επικρίνουν το Golden State. Θα αντιμετώπιζαν επίσης εμπόδια από τους περιορισμούς του Συντάγματος σε υποψήφιους προέδρους και αντιπροέδρους από την ίδια Πολιτεία.

Σε μια δήλωση μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, ο Νιούσομ είπε ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιδραστικούς και ανιδιοτελείς προέδρους».

JB Pritzker
Ο κυβερνήτης του Ιλινόις JB Pritzker την Κυριακή επαίνεσε τον Μπάιντεν και δεσμεύτηκε να «εργάζεται καθημερινά» για να διασφαλίσει ότι ο Τραμπ δεν θα κερδίσει τον Νοέμβριο.

«Καθώς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρο Μπάιντεν και αναλογιζόμαστε τα πολλά επιτεύγματά του, δεν πρέπει να αγνοήσουμε την απειλή που συνιστά η πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο», είπε ο Πρίτσκερ.

Κορυφαίος υποστηρικτής του Μπάιντεν, ο Πρίτζκερ ήταν μεταξύ εκείνων που συζητήθηκαν ως πιθανοί αντικαταστάτες του Μπάιντεν.

Έχει καθαρή περιουσία περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσε εύκολα να χρηματοδοτήσει μια εκστρατεία – και η ομάδα του που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των αμβλώσεων- έχει επενδύσει κυρίως εκατοντάδες χιλιάδες σε προσπάθειες να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των αμβλώσεων σε ορισμένες πολιτείες αυτό το φθινόπωρο.

Ο Πρίτζκερ θα είναι επίσης ο οικοδεσπότης κυβερνήτης όταν το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο τον επόμενο μήνα.

Τζος Σαπίρο
Ο πρώτος κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Josh Shapiro (D) θεωρείται όλο και περισσότερο ως πιθανή επιλογή για την Harris, για υποψήφιος αντιπρόεδρος της. Όπως η Χάρις, ο Σαπίρο υπηρέτησε στο παρελθόν ως γενικός εισαγγελέας της Πενσυλβάνια. Έχει επίσης καθιερωθεί ως δημοφιλής κυβερνήτης Πολιτείας, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό Νταγκ Μαστριάνο το 2022.

Ο Shapiro έλαβε επαίνους την περασμένη εβδομάδα για τον ενωτικό του τόνο στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ. Ο κυβερνήτης έγινε επίσης πρωτοσέλιδο για την απάντησή του στον εκτροχιασμό τρένου, στο Οχάιο, που επηρέασε την Πενσυλβάνια, πέρυσι.

Ενώ ο Shapiro είναι πολύ γνωστός στην Πολιτεία Keystone, θα είχε πολλή δουλειά να κάνει για να αναπτύξει το εθνικό του όνομα πριν από τον Νοέμβριο.

Γκρέτσεν Γουίτμερ
Η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ (Δ), που υπηρετεί ως συμπρόεδρος της εκστρατείας Μπάιντεν-Χάρις, έχει αναφερθεί επανειλημμένα ως πιθανή επιλογή της Χάρις.

Η Γουίτμερ εξελέγη για πρώτη φορά κυβερνήτης του Μίσιγκαν το 2018, δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Τραμπ στην πολιτεία το 2016. Από τότε, η Γουίτμερ έχει αποδείξει ότι είναι δύναμη για τους Δημοκρατικούς στο Μίσιγκαν και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Γουίτμερ κέρδισε επανεκλογή το 2022 μαζί με αρκετούς άλλους υποψηφίους των Δημοκρατικών στην πολιτεία της.

Όπως και ο  Newsom, ήταν μία από τους κορυφαίους Δημοκρατικούς που θεωρούνταν πιθανή αντικαταστάτρια στη θέση του Μπάιντεν, αλλά με την δήλωση αποχώρησης του νυν πρόεδρος την Κυριακή, η Whitmer πρότεινε ότι ο ρόλος της «θα παραμείνει ο ίδιος».

«Η δουλειά μου σε αυτές τις εκλογές θα παραμείνει η ίδια: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εκλέξω Δημοκρατικούς και να σταματήσω τον Ντόναλντ Τραμπ, έναν καταδικασμένο εγκληματία του οποίου η ατζέντα είναι να αυξήσει το κόστος των οικογενειών, να απαγορεύσει τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο και να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του Λευκού Οίκου για να τακτοποιήσει τα δικά του θέματα», είπε ο Whitmer.

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν επαίνεσε επίσης τον Μπάιντεν ως «έναν σπουδαίο δημόσιο άντρα» που έχει κάνει «αξιοσημείωτη δουλειά» για το κόστος των φαρμάκων, τις αλυσίδες εφοδιασμού, την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια ηγεσία.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...