Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Ενισχύει ο καφές την απώλεια βάρους;

Ενισχύει ο καφές την απώλεια βάρους;


Αν είστε σε δίαιτα και αναρωτιέστε πόσο καφέ πρέπει να πίνετε και πώς να τον πίνετε πιο αποτελεσματικά, εδώ είναι η απάντηση.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση 13 μελετών, ο καφές μπορεί να:

1. Να καταστείλει την όρεξή μας

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ έως και τέσσερις ώρες πριν από ένα γεύμα μπορεί να μειώσει την πρόσληψη ενέργειας και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Διεγείρει επίσης το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας την πείνα και αυξάνοντας τον κορεσμό.

2. Ενισχύσει το μεταβολισμό

Η κατανάλωση καφέ αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που «καταναλώνει» ο οργανισμός. Μειώνει επίσης την όρεξη και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

3. Συμβάλλει στην «καύση» του λίπους

Μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις του καφέ ευθύνονται γι’ αυτό.

Σε γενικές γραμμές, μια ανασκόπηση 19 κλινικών μελετών δείχνει ότι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καφεΐνης πριν από την άσκηση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πόσο καφέ να πίνω;

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνιστά η πρόσληψη καφεΐνης να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην αυξάνεται ή μειώνεται απότομα.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από παρενέργειες, όπως άγχος, δυσπεψία, ευερεθιστότητα και αϋπνία.

Επομένως, αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, μάλλον ήρθε η ώρα να το μειώσετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...