Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το placement

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το placement


Στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την πώληση μεριδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Μάλιστα, η πώληση θα αφορά έως και το 12% του ποσοστού της τράπεζας.

Με την πώληση, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών της, οι οποίες διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους που σχεδόν οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σχέδιό μας είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την πώληση του 10%-12% τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στην διαδικασία. «Οι μετοχές θα προσφερθούν με μικρό discount στην τρέχουσα τιμή της αγοράς», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το πρωινό ρεπορτάζ του ΟΤ, ότι η συναλλαγή έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου και οριστική φαίνεται πως είναι και η απόφαση για την πώληση ποσοστού 10% της Εθνικής από συνολικά 18,4% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα.

Το ΤΧΣ κατέχει μερίδιο 18,4% στην Εθνική Τράπεζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας σε χρηματιστηριακή αξία. Το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές της Εθνικής διαπραγματεύονταν σήμερα στα επίπεδα των 7,63 ευρώ, ήτοι σημαίνει ότι το μερίδιο 12% θα έχει αξία περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη χρονική στιγμή της πώλησης, προσθέτοντας ότι οι μετοχές θα πωληθούν μέσω συνδυασμένης προσφοράς σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό και σε εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...