Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Είχε ζητήσει ο Νετανιάχου από το Κατάρ να χρηματοδοτήσει τη Χαμάς; 

Είχε ζητήσει ο Νετανιάχου από το Κατάρ να χρηματοδοτήσει τη Χαμάς; 


Αποκαλύψεις για επιστολή από το 2018 με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, όταν το Τελ Αβίβ υποστήριζε ότι η Χαμάς θα βοηθήσει στη σταθερότητα εντός Γάζας και θα αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχωρά ισραηλινό ενημερωτικό δίκτυο, δίδοντας στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από μια επιστολή που είχε στείλει το 2018 προς τη Ντόχα ο Μπένιαμιν Νετανιάχου με το πράσινο φως από τις ΗΠΑ.

Ενώ τα γεράκια του Ισραηλινού πρωθυπουργού ετοιμάζονται για επίθεση στη Ράφα το ειδησεογραφικό δίκτυο Ynet κάνει λόγο για μυστικές επαφές ανάμεσα σε Ισραήλ, ΗΠΑ και Κατάρ.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη ο Μπένιαμιν Νετανιάχου ζήτησε με απόρρητη επιστολή του 2018 από τη Ντόχα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη Χαμάς με το επιχείρημα ότι η ισλαμιστική οργάνωση θα βοηθήσει στην σταθερότητα εντός της Γάζας, αλλά και θα παίξει κομβικό ρόλο στο να αποτραπεί κάποια ανθρωπιστική καταστροφή. 

Όταν, μάλιστα, αξιωματούχοι από τη Ντόχα ζήτησαν περαιτέρω εγγυήσεις, η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε παρόμοια επιστολή διαβεβαιώνοντας ότι η χρηματοδότηση της Χαμάς δεν θα θεωρηθεί βοήθεια προς την τρομοκρατία. 

Το Ynet σημειώνει ότι οι δύο επιστολές από τον Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον τότε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν, Μνούτσιν, ικανοποίησαν τους Καταριανούς.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Αθλητικά

To UEFA Youth League που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» χρώμα, καθώς στην πρεμιέρα...