Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

«Είμαι μια γυναίκα ολοκληρωτικά κατεστραμμένη»

«Είμαι μια γυναίκα ολοκληρωτικά κατεστραμμένη»


Η Ζιζέλ Πελικό κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ενώπιον του δικαστηρίου. Η γυναίκα, που επί μία δεκαετία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της, για να γίνει στη συνέχεια έρμαιο βιασμών από δεκάδες άνδρες που ο ίδιος καλούσε στο σπίτι τους, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις στιγμές αυτές, ανέβηκε στο βήμα, ενώ την παρακολουθούσε ο βασικός κατηγορούμενος για το δράμα της, ο Ντομινίκ Πελικό.

Ο Ντομινίκ Πελικό έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες σε βάρος του και δήλωσε ότι για σχεδόν μία δεκαετία έβρισκε άνδρες σε διαδικτυακό chatroom με τίτλο «εν αγνοία της», όπου οργάνωνε να πηγαίνουν άγνωστοι στο σπίτι του ζευγαριού στο χωριό της νότιας Γαλλίας για να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση στο κρεβάτι της. Ανέφερε ότι της χορηγούσε ναρκωτικά στο γεύμα της ή σε μπολ με παγωτό που της πρόσφερε, ενώ εκείνη παρακολουθούσε τηλεόραση μετά το δείπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η Πελικό είπε ότι θέλει να απευθυνθεί στον σύζυγό της, αλλά δεν θέλει να τον κοιτάξει. «Τόσες πολλές φορές, είπα στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου».

Η ίδια είπε ότι στάθηκε δίπλα της όταν πίστευε ότι ήταν άρρωστη με νευρολογικά προβλήματα, τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν στα φάρμακα που της έδινε κρυφά για να τη ναρκώνει. «Με πήγε σε νευρολόγο όταν ανησυχούσα. Πήγε επίσης μαζί μου στον γυναικολόγο. Για μένα ήταν κάποιος που εμπιστευόμουν απόλυτα».

«Πώς μπορεί ο τέλειος άνθρωπος να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; Πώς μπόρεσες να με προδώσεις σε τέτοιο βαθμό; Πώς μπόρεσες; Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου;», πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λένε ότι είναι εξαιρετικοί άνδρες – Είχαν και εγώ έναν τέτοιο στο σπίτι μου»

Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, η Πελικό «άκουσε αυτές τις γυναίκες, τις μητέρες, τις αδερφές να λένε ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οι κατηγορούμενοι, είναι εξαιρετικοί άνδρες…». «Και εγώ το ίδιο είχα στο σπίτι» είπε.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάτε σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί να βρίσκεται και μέσα στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Όταν είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση… Αυτός ο άνδρας, ο οποίος ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη τότε γυναίκα – είμαι επίσης μητέρα και γιαγιά – Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του… Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί εντελώς και δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να συνέλθω από αυτό».

«Οι βιαστές πρέπει να ντρέπονται, όχι τα θύματα»

«Ήθελα όλες οι γυναίκες θύματα βιασμού – όχι μόνο όταν έχουν ναρκωθεί, ο βιασμός υπάρχει σε όλα τα επίπεδα – θέλω αυτές οι γυναίκες να πουν: “Η Πελικό το έκανε, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς”». «Όταν βιάζεσαι υπάρχει ντροπή, και δεν είναι για εμάς η ντροπή – κανονικά είναι για εκείνους», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια ρώτησε την Πελικό αν θυμάται συγκεκριμένες στιγμές που ο σύζυγός της τη προσέφερε συγκεκριμένα γεύματα και ποτά. «Μου έκανε πολλά γεύματα. Το έβλεπα αυτό ως μέρος της προσοχής που μου έδειχνε. Ξέρω ότι ένα βράδυ ήρθε να με παραλάβει από τον σταθμό της Αβινιόν με τα εγγόνια μου. Είχε ήδη ετοιμάσει το γεύμα – πουρέ πατάτας. Δύο πιάτα ήταν ήδη στο φούρνο. Εγώ έβαλα ελαιόλαδο στις πατάτες μου και εκείνος βούτυρο, οπότε ήταν εύκολο να δούμε ποιο πιάτο ήταν δικό του. Πίναμε μαζί ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ποτέ δεν βρήκα κάτι παράξενο στις πατάτες μου.

Τελειώσαμε το φαγητό. Συχνά, όταν έπαιζε ποδοσφαιρικός αγώνας στην τηλεόραση, τον άφηνα να τον παρακολουθήσει μόνος του. Μου έφερνε το παγωτό μου στο κρεβάτι, όπου ήμουν, την αγαπημένη μου γεύση, βατόμουρο. Και σκέφτηκα: “Πόσο τυχερή είμαι, αυτό είναι έρωτας”».

«Συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους»

«Δεν ένιωσα ποτέ την καρδιά μου να φτερουγίζει, δεν ένιωσα τίποτα, πρέπει να κατέρρεα πολύ γρήγορα. Ξυπνούσα με τις πιτζάμες μου. Τα πρωινά πρέπει να ήμουν πιο κουρασμένη από το συνηθισμένο, αλλά περπατάω πολύ και σκέφτηκα ότι ήταν αυτό».

Η Πελικό κατέθεσε ότι λόγω των ανησυχιών της για το πώς ένιωθε τα πρωινά, «συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους. Αρκετές φορές είχα ξυπνήσει και ένιωθα ότι είχα χάσει υγρά, όπως συμβαίνει όταν γεννάς».

Είπε ότι κάποτε πήγε για ένα πρωινό ραντεβού σε κομμωτήριο και ο σύζυγός της επέμενε να τη συνοδεύσει. Βίωσε κάτι που της φάνηκε σαν λιποθυμία και δεν θυμόταν να φτάνει στο κομμωτήριο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως ένας από τους κατηγορούμενους άνδρες είχε ισχυριστεί ότι ο Ντομινίκ Πελικό ενεργούσε από αίσθημα εκδίκησης εναντίον της, επειδή εκείνη κάποτε είχε συνάψει ερωτική σχέση με τρίτο άτομο.

Η Πελικό τόνισε: «Σκέφτηκα συχνά ότι ίσως δεν συνήλθε ποτέ από το γεγονός, ότι είχα γνωρίσει κάποιον στη ζωή μου. Συχνά αισθανόμουν υπεύθυνη. Σκέφτηκα “γίνεται να είναι εκδίκηση; είχε υποφέρει τόσο πολύ από εκείνη τη σχέση;”. Αλλά ήταν χρόνια πριν, είχαμε μιλήσει γι’ αυτό. Είχε και εκείνος σχέσεις. Ο πρώτος άνδρας που γνώρισα ήταν ο σύζυγός μου, ο δεύτερος ήταν ο εραστής μου. Είχαμε μιλήσει γι’ αυτό».

«Ήταν βιασμός»

Η 72χρονη ρωτήθηκε σχετικά με ένα βίντεο με τον σύζυγό της, που προβλήθηκε στο δικαστήριο, στο οποίο ακούγεται να λέει: «Σταμάτα, σταμάτα, πονάει» και να μιλάει με φωνή που δεν είναι «φυσιολογική», ίσως επειδή βρισκόταν στα πρώτα στάδια της νάρκωσης. Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ήταν συναινετικό. Εκείνη απάντησε: «Ήταν βιασμός, φυσικά και ήταν βιασμός».

Στην ερώτηση του δικηγόρου της αν πρέπει να αναρωτηθεί αν ευθύνεται για ό,τι συνέβη, η Ζιζέλ Πελικό απάντησε: «Φυσικά σήμερα δεν αισθάνομαι υπεύθυνη για τίποτα. Σήμερα, πάνω απ’ όλα, είμαι θύμα».

Στην ερώτηση πώς συνέχισε τη ζωή της έπειτα από όσα άκουσε στο δικαστήριο για την κακοποίησή της δήλωσε ότι: «Είναι αλήθεια ότι ακούω πολλές γυναίκες και άνδρες να λένε ότι “είστε πολύ γενναία”. Εγώ λέω ότι δεν είναι γενναιότητα, είναι θέληση και αποφασιστικότητα να αλλάξεις την κοινωνία».

Ερωτηθείσα εκ νέου σχετικά με ένα πιθανό σύμπλεγμα κατωτερότητας που αισθάνεται ο Ντομινίκ, η Ζιζέλ είπε: «Πάντα περιβαλλόμουν από αγάπη, από τη γιαγιά μου, τη θεία μου. Πάντα βρισκόμουν σε αυτή την ατμόσφαιρα. Ο Ντομινίκ ήταν το αντίθετο, είχε έναν τυραννικό πατέρα, έδινε όλο τον μισθό του στους γονείς του. Η διαφορά ήταν ότι είχε πολύ θυμό».

Πρόσθεσε ότι όταν τη γνώρισε ήρθε σε μια οικογένεια – την οικογένειά της – όπου υπήρχε πολλή αγάπη και ευγένεια. Αυτή ήταν η διαφορά μεταξύ τους, υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η οικογένειά της τον υποστήριζε πάντα, το ίδιο και εκείνη: «Πάντα προσπαθούσα να βρω μια ισορροπία όπου τα πράγματα ήταν καλά για εμάς».

«Ανακάλυψα ότι είχε βιαστεί σε παιδική ηλικία»

Ένας δικηγόρος υπεράσπισης ρώτησε τη Ζιζέλ αν γνώριζε για τα απομνημονεύματα που είχε γράψει ο Ντομινίκ το 2011. «Η κόρη μας του είχε ζητήσει να γράψει για την παιδική του ηλικία – ήξερε ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία. Είπε: “Πρέπει να γράψεις τα απομνημονεύματά σου”».

Η Ζιζέλ είχε πάρει το χειρόγραφο στις διακοπές για να το διαβάσει. Ανακάλυψε, διαβάζοντάς το, ότι ο Ντομινίκ είχε βιαστεί ως παιδί: «Μου έκανε εντύπωση αυτό. Δεν είχα καταλάβει προηγουμένως ότι είχε βιαστεί» είπε.

Η Ζιζέλ Πελικό αναμένεται να μιλήσει εκ νέου, στα επόμενα στάδια της δίκης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...

Αθλητικά

Τον Πορτογάλο διαιτητή Αντόνιο Νόμπρε όρισε η UEFA για να διευθύνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Τσέλσι (19:45), στο πλαίσιο της...