Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις ανησυχούν για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις ανησυχούν για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας «ανησυχεί» για ενδεχόμενη «εκρηκτική κλιμάκωση» μετά τις ισραηλινές επιδρομές κατά του ιρανικού εδάφους και καλεί τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την παρούσα εκρηκτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ισλαμική Δημοκρατία που δημιουργεί πραγματικές απειλές για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Ζητούμε από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Με μήνυμά του στο Χ ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς προειδοποίησε την Τεχεράνη να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση.

«Το μήνυμά μου προς το Ιράν είναι ξεκάθαρο: δεν πρέπει να συνεχισθούν οι μαζικές αντιδράσεις κλιμάκωσης. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Ετσι θα ανοίξει η δυνατότητα ειρηνικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή».

Κλείσιμο

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές χαρακτηρίζοντάς τις παραβίαση της ιρανικής κυριαρχίας και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Η Αίγυπτος εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης κατά του Ιράν και καταδικάζει όλες τις ενέργειες που απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Σαουδάραβας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τις ισραηλινές επιδρομές της χθεσινής νύκτας, ενώ ιορδανική στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε ότι δεν επιτράπηκε σε πολεμικά αεροσκάφη αντίπαλων περιφερειακών δυνάμεων να διασχίσουν τον ιορδανικό εναέριο χώρο.

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση BBC: Θα απαντήσει η Τεχεράνη στην επίθεση του Ισραήλ; – Δύο στρατιώτες νεκροί από τις επιδρομές

O Τραμπ μίλησε στον Τζο Ρόγκαν για τους δασμούς, την εξωγήινη ζωή και το μεγαλύτερο λάθος του ως πρόεδρος

Η 24χρονη από την Αμαλιάδα «ζούσε μια φρίκη με τα αδέρφια της, τα κακοποιούσαν» – Τι δηλώνει ο Κώστας Γιαννόπουλος



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Παντελώς αγνώριστη είναι στο εξώφυλλο του περιοδικού Stellar η Rachael “Raygun” Gunn, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι...

Οικονομία

Ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τις δασικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2024. Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών...

Πολιτική

«Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε ως κακομαθημένο παιδί. Ήταν ασεβής προς τους θεσμούς, δειλός διότι δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός. Ενοχικός, όχι για...

ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη σημειώθηκε στο διαμέρισμα της 84χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στα Καμένα Βούρλα. Όπως αναφέρει το fonografos.net, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την πόρτα του...