Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

ΔΕΔΔΗΕ: Απαραίτητη η ταυτοποίηση χρηστών του δικτύου μέσω κινητού

ΔΕΔΔΗΕ: Απαραίτητη η ταυτοποίηση χρηστών του δικτύου μέσω κινητού


Καλύτερη σχέση με τους πελάτες του και ξεκάθαρη εικόνα για την πελατειακή του βάση στοχεύει να έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και γι αυτό εισηγήθηκε στη ΡΑΑΕΥ να έχει στοιχεία του κινητού τηλεφώνου του εκάστοτε συμβεβλημένου χρήστη παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, στις σημειακές τροποποιήσεις του Εγχειριδίου Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης (Απόφαση ΡΑΕ 1443/2020, ΦΕΚ Β΄ 4737), που εισηγείται ο ΔΕΔΔΗΕ στη Ρυθμιστική Αρχή, περιλαμβάνονται δύο αλλαγές:

  1. Η δυνατότητα πρόσβασης του διαχειριστή στο κινητό τηλέφωνο των πελατών του και
  2. η πρόβλεψη ότι οι μετρήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ τόσο η μηνιαία καταμέτρηση  όσο και ο στόχος της βελτιστοποίησης της εξυπηρέτησης των συμβεβλημένων καταναλωτών ηλεκτρικής απαιτούν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του δικτύου.

►Διαβάστε επίσης: Ενέργεια: Στα αζήτητα η υπερπαραγωγή από ΑΠΕ που απειλούνται από τις μηδενικές τιμές – Ποιοι κερδίζουν

Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Όπως αναφέρει ο  ΔΕΔΔΗΕ : “Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της αλλά και τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών της προς τον πελάτη/ καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας κρίνει αναγκαίο στη σχετική διαδικασία δηλώσεων (με έμφαση στις δηλώσεις εκπροσώπησης – παύσης εκπροσώπησης) των Προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας να προβλέπεται πλέον ρητά ο εκάστοτε αρμόδιος Προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας να δηλώνει στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου του συμβεβλημένου χρήστη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα δύναται να επικοινωνεί άμεσα με τους πελάτες/συμβεβλημένους καταναλωτές για την επικείμενη υλοποίηση των αιτημάτων τους, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό άσκοπες μεταβάσεις και μειώνοντας δραστικά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, ενώ παράλληλα θα διευκολύνονται σημαντικά και όλες οι άλλες απαραίτητες ενημερώσεις/επικοινωνίες μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και καταναλωτή/πελάτη συμπεριλαμβανομένων και ειδοποιήσεων για διενέργεια επικείμενων καταμετρήσεων”.

►Διαβάστε επίσης: Βιομηχανικά PPAs: Ερχεται το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» από το ΥΠΕΝ – Στη short list έργα 2 GW

Πηγή: Eurokinissi

Ποιες είναι οι τροποποιήσεις

Η εταιρεία εισηγείται στη ΡΑΑΕΥ τις εξής τροποποιήσεις:

  • Το άρθρο 7 παρ. 1 σημείο Β του Εγχειριδίου Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης τροποποιείται και αντικαθίσταται ως ακολούθως : «Την επωνυμία του Πελάτη και την ταχυδρομική διεύθυνση της εγκατάστασής του που αντιστοιχεί στον ως άνω Μετρητή Φορτίου, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του Πελάτη (όνομα εκπροσώπου επικοινωνίας, ταχυδρομική διεύθυνση εκπροσώπου επικοινωνίας, τρέχον/ισχύον αριθμός κινητού τηλεφώνου, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).».
  • Το άρθρο 7 παρ. 2 σημείο Β του Εγχειριδίου Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης τροποποιείται και αντικαθίσταται ως ακολούθως : «Την επωνυμία του Πελάτη και την ταχυδρομική διεύθυνση της εγκατάστασής του που αντιστοιχεί στον ως άνω Μετρητή Φορτίου, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του Πελάτη (όνομα εκπροσώπου επικοινωνίας, ταχυδρομική διεύθυνση εκπροσώπου επικοινωνίας και τηλέφωνο), στα οποία υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται και ο τρέχον/ισχύον αριθμός του κινητού τηλεφώνου του Πελάτη».
  • Το άρθρο 8 παρ. 1 σημείο Β του Εγχειριδίου Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης τροποποιείται κας αντικαθίσταται ως ακολούθως : «Την επωνυμία του Πελάτη και την ταχυδρομική διεύθυνση της εγκατάστασής του που αντιστοιχεί στην ως άνω παροχή, καθώς και, ειδικά για Εντολή Επανενεργοποίησης Μετρητή Φορτίου, στοιχεία επικοινωνίας του Πελάτη (όνομα εκπροσώπου επικοινωνίας και τηλέφωνο) στα οποία υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται και ο τρέχων/ισχύων αριθμός του κινητού τηλεφώνου του Πελάτη».
  •  Η ΡΑΑΕΥ,  έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ για τη σημειακή τροποποίηση του Εγχειριδίου Μετρητών και Μετρήσεων (Απόφαση ΡΑΕ 30/2020, ΦΕΚ Β΄ 370) προκειμένου για την αλλαγή της συχνότητας διενέργειας καταμετρήσεων.Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Δριμεία κριτική δέχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος Reform UK και πρωτεργάτης του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, για τις δηλώσεις του σε...

Ροή ειδήσεων

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γεμάτος άγχος και με το γνωστό του πάθος, παρακολουθεί μαζί με τα παιδιά του τον μεγάλο τελικό της Euroleague και τις...

Αθλητικά

Έλειψε 13 χρόνια από ένα Final 4 της Euroleague, όμως στην επιστροφή του στον 7ο τελικό του στη διοργάνωση έραψε και το 7ο αστέρι...

Συνταγές

Subscribe @ Kitchen Lab: http://bit.ly/akispetretzikisgr Δείτε τη συνταγή για τα πιο νόστιμα και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης … source