Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Δείτε live – Η διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη από τα Χανιά: Γιατί δεν καταθέτει το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης;

Δείτε live – Η διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη από τα Χανιά: Γιατί δεν καταθέτει το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης;


Διακαναλική συνέντευξη Τύπου με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές παραχωρεί αυτήν την ώρα από τα Χανιά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και δεν αρνήθηκε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Τόνισε όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα των κομμάτων της ακροδεξιάς 

πανευρωπαϊκά.

Απέκλεισε, δε, τον διάλογο με κόμματα στην Ελλάδα, που επικαλούνται τον ψευδοπατριωτισμό και εργαλειοποιούν την πατρίδα και τη θρησκεία. «Κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές του 2023. Θα έχουν αισθητή παρουσία, το πόσο αισθητή θα το δείξουν οι Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γρηγόρη Τζιοβάρα για το «Πρώτο ΘΕΜΑ» για τις μεταρρυθμίσεις και τον απολογισμό των πρώτων 11 μηνών της νέας κυβερνητικής θητείας μετά τις κάλπες του 2023, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόλυτη συνέπεια και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την Υγείαμ κυρίως, που υλοποιήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα κριθούμε τελικά στς κάλπες του 2027, υπογράμμισε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ LIVE: 









Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη μάχη κατά της ακρίβειας και στην επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές εταιρείες, λέγοντας ότι σε αυτό το θέμα δεν εμφανίστηκαν όλα τα κόμματα με τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», αλλά άσκησαν κριτική για μικροκομματικούς σκοπούς. Ερωτώμενος για την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είπε «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός και όποιος λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε τέτοια μείωση, να μας πει ποιες παροχές θα κόψει, ποιους φόρους θα αυξήσει, θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε, δε: «Τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων τον πληρώσαμε πολύ ακριβά. Αυτός ο εύκολος και ο αντιευρωπαϊκός λαϊκισμός θα πρέπει να λάβει απάντηση και αυτή είναι η ψήφος στη ΝΔ».

Σε ερώτημα για την ανεργία και για το ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την αποκλιμάκωσή της, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η ανεργία έχει πέσει από το 17% στο 10%. Οι μισθοί αυξάνονται. Ο εργαζόμενος έχει σήμερα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη γιατί μειώνεται η ανεργία. Έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς. Υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά εργασίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν με κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Απαντώντας, δε, συγκεκριμένα στον Στέφανο Κασσελάκη, που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και θέτει ερωτήματα, είπε ότι ο ίδιος θα τον ρωτούσε γιατί ακόμα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, όπως είχε πει ότι θα κάνει, πριν τις ευρωεκλογές. «Η προσωπική του ζωή δεν μας ενδιαφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «το πώς όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του, ενδιαφέρει τους πολίτες».

«Μένω σε αυτό που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές. Επίσης, από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη. Τοποθετεί το κόμμα του στην Αριστερά της Ευρώπης, γι’ αυτό και δεν μιλάει πολύ για τις ευρωεκλογές» σχολίασε ακόμη.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ύστερα από 31 κληρώσεις χωρίς μεγάλο νικητή, το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει απόψε το αστρονομικό έπαθλο των 14,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζακ ποτ...

Ελλάδα

Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, οικογένεια και φίλοι τέλεσαν το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,...

Πολιτική

Στην Αθήνα φαίνεται πως επέστρεψε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την περιοδεία του στην Άρτα. Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρώην...

Μαγαζίνο

Το υπερπολυτελές σπίτι στη Χαβάη όπου ο Justin Bieber έκανε τις διακοπές του το 2015 πουλήθηκε για 6,25 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο χρόνια...