Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Γκουαρντιόλα: «Στηρίξτε άνευ όρων τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε»

Γκουαρντιόλα: «Στηρίξτε άνευ όρων τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε»


H απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να διορίσει τον Τόμας Τούχελ ομοσπονδιακό προπονητή της Αγγλίας οδήγησε σε ανάμεικτες αντιδράσεις από ΜΜΕ και οπαδούς, αλλά ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν άνευ όρων τον Γερμανό, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Ο Τόμας Τούχελ είναι ο πρώτος Γερμανός που θα φτάσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και μόνο ο τρίτος ξένος μετά τον αείμνηστο Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε. Η μάνα μας και ο πατέρας μας το αποφασίζουν και εννέα μήνες αργότερα είμαστε εδώ. Δεν αποφάσισα να είμαι Καταλανός, εσύ δεν αποφασίζεις να είσαι Άγγλος», είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους πριν από την αναμέτρηση (20/10) της Σίτι με τη Γουλβς στην Premier League.

«Η ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε έναν ξένο προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ. Η άποψή μου είναι ότι θα τον υποστήριζα άνευ όρων. Αν κερδίσει θα τον επαινέσουν και αν χάσει θα δεχτεί κριτική. Αλλά δεν έχει σημασία η εθνικότητα του.

Ξέρω ότι είμαστε περήφανοι για το από πού είμαστε, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Ήρθα εδώ για να μάθω από σένα», πρόσθεσε ο 53χρονος Καταλανός σήμερα (18/10) σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκουαρντιόλα «συνδέθηκε» με την εθνική Αγγλίας μαζί με τον Έντι Χάου της Νιούκαστλ και τον πρώην προπονητή της Τσέλσι, Γκρέαμ Πότερ.

Ο Ισπανός είπε ότι ήλπιζε να γίνει προπονητής μιας εθνικής ομάδας μια μέρα, αλλά όταν ρωτήθηκε αν είχε προσεγγιστεί από την FA, απάντησε:

«Ο Τόμας Τούχελ είναι ο προπονητής, ξεχάστε το. Είμαι ο προπονητής της Μάντσεσετρ Σίτι, ξεχάστε το. Τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σίτι είναι δεύτερη με 17 βαθμούς μετά από επτά αγώνες, ισοβαθμεί με την –τρίτη- Άρσεναλ και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η Γουλβς, που έχει έναν βαθμό, κέρδισε τη Σίτι με 2-1 στο παιχνίδι την περασμένη σεζόν, με τον Γκουαρντιόλα να λέει ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς:

«Έχουν λιγότερους βαθμούς από αυτούς που τους αξίζουν. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να δω. Είναι πάντα δύσκολο με τη Γουλβς», συμπλήρωσε, ενώ για τον Βέλγο μέσο Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος έχει μείνει εκτός δράσης για εβδομάδες με πρόβλημα στον μηρό, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Κόσμος

Τα βαρέα B-2 Spirit stealth bomber χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χτυπήσουν αποθήκες πυρομαχικών στην Υεμένη. Η επιλογή των stealth βομβαρδιστικών που συμμετείχαν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...