Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Γιουβετσάκι με θαλασσινά και χωριάτικο λουκάνικο

Γιουβετσάκι με θαλασσινά και χωριάτικο λουκάνικο


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και το φύλλο δάφνης να βράσουν. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 2΄ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 2/3 του φλιτζανιού από το νερό του βρασίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικου για 1΄-1,5΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους. Αφαιρούμε τις φέτες λουκάνικου και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα θαλασσινά για 1΄- 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30΄΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα, σοτάροντας για ακόμη 1΄ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στο νερό του βρασίματος που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τις φέτες λουκάνικου και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφήσει το ζυμαρικό τα αρώματα. Το φαγητό πρέπει να μείνει ζουμερό.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια θυμάρι. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσαρμόζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το γιουβετσάκι αμέσως όσο είναι ζουμερό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και το φύλλο δάφνης να βράσουν. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 2΄ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 2/3 του φλιτζανιού από το νερό του βρασίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικου για 1΄-1,5΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους. Αφαιρούμε τις φέτες λουκάνικου και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα θαλασσινά για 1΄- 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30΄΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα, σοτάροντας για ακόμη 1΄ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στο νερό του βρασίματος που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τις φέτες λουκάνικου και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφήσει το ζυμαρικό τα αρώματα. Το φαγητό πρέπει να μείνει ζουμερό.

Βήμα 5

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια θυμάρι. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσαρμόζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το γιουβετσάκι αμέσως όσο είναι ζουμερό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...