Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Γιουβέτσι με ντομάτα, σαλάμι, ελιές και φέτα

Γιουβέτσι με ντομάτα, σαλάμι, ελιές και φέτα


Ένα χυλωμένο γιουβέτσι που συνδυάζει την πικάντικη γεύση του αλλαντικού, τη γλύκα της ντομάτας, και την αψάδα της ελιάς και της φέτας, με αποτέλεσμα, ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το σαλάμι αέρος μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιατάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄-2΄.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Δίνουμε 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και, μόλις χυλώσει, δοκιμάζουμε το μαγείρεμά του, που θα πρέπει να είναι al dente.

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το σαλάμι και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄΄-40΄΄ ακόμα και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαλάμι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το σαλάμι αέρος μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιατάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄-2΄.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Δίνουμε 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και, μόλις χυλώσει, δοκιμάζουμε το μαγείρεμά του, που θα πρέπει να είναι al dente.

Βήμα 3

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το σαλάμι και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄΄-40΄΄ ακόμα και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαλάμι.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Γουδί» της γραμμής 4...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

Οικονομία

Μείωση 8% στις κρατήσεις για οργανωμένα ταξίδια, σε Ελλάδα και εξωτερικό καταγράφουν τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σε σύγκριση με...

Κόσμος

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, και ο Βρετανός σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπορία...