Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Γιατί ο βασιλικός αετός επιτέθηκε στο κοριτσάκι 20 μηνών – Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί

Γιατί ο βασιλικός αετός επιτέθηκε στο κοριτσάκι 20 μηνών – Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί


Ο αετός που πυροβολήθηκε θανάσιμα από θηροφύλακα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νορβηγία αφότου επιτέθηκε σε ένα νήπιο, είχε επιτεθεί προηγουμένως σε αρκετούς ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι νορβηγικές αρχές, επικαλούμενες τη «μη φυσιολογική συμπεριφορά» του αρπακτικού, η οποία ίσως οφείλεται σε παράνομη εκτροφή σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, αυτός ο βασιλικός αετός είχε πέσει πάνω σε ένα κοριτσάκι 20 μηνών που έπαιζε στο οικογενειακό αγρόκτημα στο ‘Ορκλαντ, στην κεντρική Νορβηγία.

Η μητέρα του κοριτσιού και ένας γείτονας δυσκολεύονταν να απωθήσουν το αρπακτικό προτού αυτό πυροβοληθεί από έναν θηροφύλακα.

«Ο αετός εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε το μικρότερο κοριτσάκι μας, έπεσε καταπάνω του» είπε ο πατέρας της μικρούλας, η οποία χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Μετά την επίθεση αυτή, τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρκετά παρόμοια περιστατικά που είχαν σημειωθεί πρόσφατα, και μέχρι τότε ήταν πολύ σπάνια, σε διάφορα μέρη της χώρας.

Ο ορνιθολόγος της Birdlife Norge (Νορβηγικής Ορνιθολογικής Εταιρίας) Αλβ Οταρ Φόλκεσταντ είχε μιλήσει για «μια εντελώς πρωτοφανή συμπεριφορά».

«Δεν θα βρείτε τίποτα για το θέμα αυτό μέσα στη βιβλιογραφία», είχε δηλώσει στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Μετά την εξέταση φωτογραφιών, η Νορβηγική Διεύθυνση για το Περιβάλλον κατέληξε σήμερα στο συμπέρασμα ότι τρία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου αυτού με το κοριτσάκι, οφείλονταν με βεβαιότητα στον ίδιο αετό.

Κανείς από τους ανθρώπους που ήταν θύματα των επιθέσεων, οι οποίες έγιναν μεταξύ της 3ης και της 7ης Σεπτεμβρίου, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Είναι εντελώς πρωτόγνωρο να βλέπουμε τέτοιες συμπλοκές μεταξύ βασιλικών αετών και ανθρώπων, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν σε αρκετά σημεία της Νορβηγίας τις τελευταίες εβδομάδες», σχολίασε μια αξιωματούχος της Διεύθυνσης, η Σουσάζε Χάνσεν.

«Δεν γνωρίζουμε παρόμοια περιστατικά, ούτε στη Νορβηγία ούτε στο εξωτερικό. Ο αετός που θανατώθηκε είχε πολύ παράξενη συμπεριφορά και δεν φοβόταν τους ανθρώπους», πρόσθεσε σε ανακοίνωση.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...

Μαγαζίνο

SKG calling … και η Μαρίνα ήταν εκεί! Η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε και τη Θεσσαλονίκη τo Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με μια μεγαλειώδη sold out συναυλία...