Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί δεν αλλάζει το ελληνικό FBI μετά την διαρροή

Γιατί δεν αλλάζει το ελληνικό FBI μετά την διαρροή


H νέα υπηρεσία –η οποία είχε διαφημιστεί αρκετά από την πολιτική ηγεσία των αρχών ασφαλείας- μπορεί να ξεκίνησε χθες τη δράση της, ωστόσο οι αξιωματικοί που συμμετέχουν έχουν ήδη δει τα προσωπικά τους στοιχεία να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση του οργανωμένου εγκλήματος και κάθε εν δυνάμει διωκόμενου από το αποκαλούμενο ελληνικό FBI, καθώς τα στοιχεία και των 554 αστυνομικών δημοσιεύτηκαν ήδη το πρωί της Τρίτης σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις, με τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται όχι μόνο για τον τρόπο που υπήρξε η σχετική διαρροή, πληροφόρηση και καταγραφή, αλλά και για τη σκοπιμότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία

Έρευνα σε υψηλό επίπεδο έχει ξεκινήσει για να διακριβωθεί πώς διέρρευσαν τα στοιχεία των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, η λίστα μετακινήθηκε μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών με υψηλό βαθμό ασφαλείας –δηλαδή είχε χαρακτηριστεί ως απόρρητη, ωστόσο φαίνεται πως κατέληξε να διαμοιράζεται και σε group αστυνομικών σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων είναι εάν κάποιος διέρρευσε τη σχετική λίστα άθελά του ή αν κάποιος είχε σκοπό να βάλει «τρικλοποδιά» με το καλημέρα στη νέα υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί δεν αλλάζουν τα πρόσωπα

Η νέα υπηρεσία ξεκίνησε χθες τη λειτουργία της και το έργο της είναι προκαθορισμένο και πιεστικό. Οι αρμόδιοι εξηγούν πως δεν υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθούν εκατοντάδες στελέχη και αστυνομικοί εν μία νυκτί.

Άλλωστε, επί του θέματος το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σαφή και ξεκάθαρη απάντηση: η υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί όπως σχεδιάστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι δύσκολο να αντικατασταθούν 554 αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα της νέας υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο «ελληνικό FBI» περιλαμβάνονται οι υποδιευθύνσεις:

• Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών,

• Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας,

• Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών,

• Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων,

• Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας,

• Υποδιεύθυνση Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων

• Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ο.Ε.Β.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (Τ.Α.Ο.Ε.Κ.), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το ανανεωμένο plug-in υβριδικό Audi A3 Sportback TFSI ε, είναι γεγονός και μαζί του φέρνει περισσότερη ιπποδύναμη από τον προκάτοχο του,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης Μετά από πέντε ημέρες αγώνα και 2.500 δύσκολα χιλιόμετρα σε κακοτράχηλα μονοπάτια, η ομάδα Dacia Sandriders πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Με...

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...