Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Γερμανός εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού – Τι έδειξαν οι εξετάσεις του


Ένας Γερμανός έκανε 217 εμβόλια για τον κορωνοϊό σε διάστημα 29 μηνών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet Infectious Diseases δεν παρουσίασε κάποια παρενέργεια, ούτε νόσησε από κορωνοϊό.

Ο «υπερ-εμβολιασμένος» 62χρονος, από το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας δήλωσε ότι έκανε τον μεγάλο αριθμό εμβολίων για «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έρλανγκεν-Νυρεμβέργης που τον εξέτασαν. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό Spiegel, οι υπερβολικοί εμβολιασμοί του Γερμανού είχαν προκαλέσει ποινική έρευνα εναντίον του, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είχε οργανώσει απάτη για να πουλάει τα πιστοποιητικά εμβολίων σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Ένας εισαγγελέας στο Μαγδεμβούργο είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς περί απάτης, αλλά στην ποτέ δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν την περίπτωσή του μέσω δημοσίευσης σε εφημερίδα, και ζήτησαν να μελετήσουν την απόκριση του οργανισμού του στις πολλαπλές ενέσεις. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε ο Δρ. Kilian Schober.

Επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 134 δόσεις

Η ερευνητική ομάδα προέβη σε έλεγχο του ιατρικού ιστορικού του άνδρα, και επιβεβαίωσαν πως είχε κάνει τουλάχιστον 134 από τις φερόμενες 217 δόσεις, αριθμός που παραμένει εντυπωσιακός. Είχε μάλιστα λάβει δόσεις από 8 διαφορετικά εμβόλια κατά του ιού. «Το γεγονός ότι δεν υπέφερε αξιοσημείωτες παρενέργειες παρά αυτόν τον απίστευτο υπερ-εμβολιασμό δείχνει ότι τα φάρμακα έχουν καλό βαθμό ανοχής», είπε ο Δρ. Schober.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν πλήρως λειτουργικό.

Ορισμένα ανοσοκύτταρα και αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί τον Covid-19 (Sars-CoV-2) ήταν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με άτομα που είχαν λάβει μόλις τρεις δόσεις, ανέφεραν. «Συνολικά, δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση, μάλλον το αντίθετο», δήλωσε η Katharina Kocher, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Ο υπερεμβολιασμός δεν θα αυξάνει την προστασία

Ο καθηγητής Dr. Andreas Radbruch, ανοσολόγος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανοσολογικών Συλλόγων Εμπειρογνωμόνων (EFIS), ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι ο υπερεμβολιασμός δεν θα αύξανε την προστασία ενός ατόμου πέρα από το σημείο στο οποίο η ανοσολογική του μνήμη είχε κορεστεί. «Το εμβόλιο απορροφάται από τα αντισώματα πριν μπορέσει να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση. Πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο συγκέντρωσης αντισωμάτων, το ανοσοποιητικό σύστημα κλείνει και δεν παράγονται πλέον νέα αντισώματα», δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. “Από τη στιγμή που κάποιος έχει αρκετά αντισώματα, δεν μπορείτε να αυξήσετε την προστασία του με περαιτέρω εμβολιασμούς”.

Η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας, η Stiko, συμβουλεύει ότι η βασική ανοσία ενός ατόμου επιτυγχάνεται μετά από τρία επεισόδια επαφής με ένα παθογόνο, όπως ένα εμβόλιο και δύο λοιμώξεις ή το αντίστροφο. Στη Γερμανία, όσοι θεωρούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο και όλοι οι άνω των 60 ετών συνιστάται να κάνουν ένα συμπληρωματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κάθε φθινόπωρο.
 Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών...

Πολιτική

Διαδέχονται η μια την άλλη οι αποκαλύψεις για την…απόβαση των Αλβανών στο Γαλάτσι λόγω της έλευσης του Έντι Ράμα Νέα ντοκουμέντα για την…απόβαση Αλβανών...

Ροή ειδήσεων

Το χρηματιστηριακό ράλι που ξεκίνησε πριν έναν μήνα έχει «τραπεζική σφραγίδα». Τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών, η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές, οι αναβαθμίσεις από...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Τί κι αν ο καιρός ήταν μουντός και γεμάτος σκόνη; Αμέσως όλα θύμισαν καλοκαίρι και το κλίμα έφτιαξε μόλις αντικρίσαμε στη...