Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Γάτες: Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για άτομα με αλλεργίες

Γάτες: Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για άτομα με αλλεργίες


Υπάρχουν διάφορα σημεία στο σώμα της γάτας στα οποία οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί, συμπεριλαμβανομένης της γούνας και του σάλιου της.

Ποιες όμως ράτσες γάτας είναι υποαλλεργικές

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποια εντελώς υποαλλεργική γάτα επειδή όλες οι γάτες έχουν κάποια ποσότητα τριχώματος, ωστόσο υπάρχουν μερικές φυλές που μαδάνε λιγότερο, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικές γάτες για άτομα με αλλεργίες.

-Γάτες Σιβηρίας

Οι γάτες Σιβηρίας είναι υποαλλεργικές λόγω των κάτω του μέσου όρου επιπέδων ενζύμων στο σάλιο τους. Παρόλο που έχουν μέτρια μακρύ τρίχωμα, πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες στις γάτες δεν αντιδρούν καθόλου, ή δεν αντιδρούν τόσο έντονα στις συγκεκριμένες γάτες.

-Μπαλί

Αυτές οι γάτες αναφέρονται συχνά ως «μακρύτριχες σιαμέζες» και είναι από τις λίγες φυλές που παράγουν λιγότερη πρωτεΐνη Fel D1 από άλλες γάτες.

-Γάτες Βεγγάλης

Οι γάτες Βεγγάλης μοιάζουν με αγριόγατες, με το ασυνήθιστο κοντό τους τρίχωμα. Δεν μαδάνε τόσο πολύ όσο άλλες φυλές, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

-Ρεξ της Κορνουάλης

Η Ρεξ της Κορνουάλης είναι άλλη μία από τις καλύτερες γάτες για αλλεργίες, ωστόσο απαιτούν συχνά μπάνια για να διαχειρίζονται τη συσσώρευση λίπους στο δέρμα τους.

-Ντέβον Ρεξ

Οι συγκεκριμένες γάτες έχουν κοντό τρίχωμα, δεν χρειάζονται μπάνιο τόσο συχνά και μπορείτε να τις αγκαλιάζετε άφοβα.

Κάποιες άλλες ράτσες γάτας ιδανικές για άτομα με αλλεργίες είναι:

-Βιρμανίας

-Όσικατ

-Βομβάης

-Σαβάνας

-Κόρατ

-Ιαπωνική Μπομπτέιλ

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...