Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Βρέθηκαν πτώματα Παλαιστινίων με χειροπέδες στη Ράφα – Αποτροπιασμός για τη σφαγή σε σχολείο

Βρέθηκαν πτώματα Παλαιστινίων με χειροπέδες στη Ράφα – Αποτροπιασμός για τη σφαγή σε σχολείο


Εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να θρηνούν καθημερινά τους νεκρούς των ισραηλινών επιδρομών σε όλη τη Γάζα, οι συλλήψεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονται, όπως επίσης οι απειλές της κυβέρνησης Νετανιάχου. 

Μετά τον χθεσινό, πολύνεκρο, βομβαρδισμό σχολείου με 16 θύματα, στον καταυλισμό Αλ-Νουσεϊράτ όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ολονύχτια επίθεση σε κτίριο του δήμου στο Χαν Γιουνίς, που κατά τον ίδιο χρησιμοποιείται για «στρατιωτική δραστηριότητα». Στην επίθεση του Σαββάτου τραυματίστηκαν σοβαρά 75 άνθρωποι, που κατέκλεισαν δύο νοσοκομεία.  Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για άμαχο πληθυσμό, κυρίως παιδιά και γυναίκες.

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε την φρικιαστική σφαγή στο σχολείο. Σύμφωνα με την οργάνωση, σε αυτό βρίσκονται 7.000 εκτοπισμένοι. «Θραύσματα έρχονταν κατά πάνω μου ενώ βρισκόμουν μέσα στην τάξη, παιδιά τραυματίστηκαν», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάμα Αμπού Άμσα στο σχολείο. «Πού θα έπρεπε να πάμε; Τα παιδιά μας πεθαίνουν από τον φόβο».

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Sheikh Radwan της Γάζας, ενώ τρεις ακόμη σοροί ανασύρθηκαν από ένα βομβαρδισμένο σπίτι στη συνοικία al-Mina της πόλης. Στην κεντρική Γάζα, το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους σε βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη az-Zawayda.

Στο νότο, τα πτώματα τριών Παλαιστινίων με χειροπέδες ανασύρθηκαν ανατολικά της Ράφα, σύμφωνα με το Al Jazeera. Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού ενεπλάκησαν επίσης σε μάχες στην πόλη, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως χρησιμοποιήθηκε βαρύ πυροβολικό στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, «εξαλείφθηκαν τρομοκρατικοί πυρήνες», ενώ «υπόγειες σήραγγες καταστράφηκαν» και «κατασχέθηκαν όπλα».

Στο μεταξύ άρχισαν ξανά οι διπλωματικές προσπάθειες με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα στείλει την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους μεσολαβητές του Κατάρ.

Στον μικρό, πολιορκημένο θύλακα, οι συνθήκες είναι παραμένουν τραγικές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που επισημαίνει ξανά τις ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν πως τουλάχιστον το 80% των κατοίκων έχει εκτοπιστεί και πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, πέθαναν από πείνα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...