Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα

Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα




Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα | Απλές και νόστιμες συνταγές









ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. μακαρόνια βίδες ή φιογκάκια
  • 500γρ. ντοματίνια μοιρασμένα
  • 1/4 φλ. (συν 2 κουταλιές έξτρα) Βιολογικό ελαιόλαδο Το περβόλι
  • λίγη ρίγανη ξηρή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες (συσκευασμένες)
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι
  • 1/3 φλ. μαύρες Βιολογικές ελιές Το περβόλι
  • 3 κουταλιές πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη φέτα:
  • 200γρ. φέτα, κομμένη σε κομματάκια με το χέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο,
  • 1 κλωναράκι θυμάρι,
  • 1/4 κουταλάκι νιφάδες τσίλι,
  • 1/2 φλ. περίπου ελαιόλαδο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Μαρινάρετε πρώτα τη φέτα: Βάζετε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τις νιφάδες τσίλι. Περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά. Καλύπτετε το μπολ και διατηρείτε τη φέτα στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι να τη χρειαστείτε. Μπορείτε να τη φτιάξετε έως και μια βδομάδα πριν.
    Φτιάχνετε την πάστα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βάζετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί φούρνου, με την κομμένη μεριά προς τα πάνω. Περιχύνετε με το ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαραθούν
    και να πάρουν χρώμα.
    Ετοιμάζετε τη σος ενώ ψήνονται οι ντομάτες: Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τα σκόρδα και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν. Προσέχετε να μην τα κάψετε γιατί θα πικρίσουν.
    Προσθέτετε το κρασί και δυναμώνετε τη φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνετε να βράσουν 1 λεπτό και προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να κοχλάσει. Μετά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και να
    γίνει πιο παχύρευστη.
    Συναρμολογείτε το πιάτο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βάζετε τις βίδες και βράζετε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τις στραγγίζετε και φυλάσσετε λίγο από το νερό που τις βράσατε. Ρίχνετε τις βίδες στην κατσαρόλα με τη σος και ανακατεύετε σε χαμηλή
    φωτιά για ένα λεπτό περίπου να δέσουν οι γεύσεις. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές (βγάζοντας το κουκούτσι) και τη μισή φέτα. Ανακατεύετε την πάστα, αλατοπιπερώνετε και τη βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα, τα πινόλια και σερβίρετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες (21/11) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θέτοντας θέμα «τουρκικής μειονότητας», διπλωματικές πηγές σημειώνουν τα εξής: «Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να έβαζε χρήματα για το ενοίκιο της οπλαποθήκης στο Παγκράτι έφτασαν οι Αρχές το απόγευμα...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Salma Hayek συμμετέχει στην ταινία «Sacrifice» που γυρίζεται στη Δράμα εδώ και λίγους μήνες. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα και εντυπωσίασε με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη που...