Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Αυτό είναι το μονοθέσιο αυτοκίνητο που παρκάρει κάθετα


Ο Λαρς Ρίμαν, φοιτητής από το Πφόρτσχαϊμ της Γερμανίας, σχεδίασε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο με την ονομασία Snap Up. Έχει τόσο στενό αποτύπωμα που μπορείτε να στοιβάζετε πολλά Snap Up κάθετα στο δρόμο γλιτώνοντας έτσι άφθονο, πολύτιμο χώρο, σύμφωνα με το toposmagazine.

Το αυτοκίνητο διαθέτει παντού τζάμια για τη βελτίωση της ορατότητας και θα ήταν καλό για μετακινήσεις με χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο της πόλης. Στο όχημα μπορεί να επιβαίνει ένα άτομο κάθε φορά. Η ιδέα είναι ότι το Snap Up μπορεί επίσης να «κουμπώσει» σε διάφορες υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, όπως τα τρένα hyperloop ή μελλοντικές λύσεις εναέριας κινητικότητας. Θα δημιουργούσε επίσης μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία και θα απέφευγε την ανάγκη για μετεπιβίβαση μεταξύ διαφορετικών τύπων μετακίνησης.

Στην εισήγησή του, ο Λαρς Ρίμαν εξηγεί: «Ενώ ένα αυτοκίνητο περνάει πάνω από το 95% της ζωής του σταθμευμένο, καταλαμβάνει επίσης κατά μέσο όρο περίπου 12 τετραγωνικά μέτρα χώρου κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Η τάση της αστικοποίησης θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον, και μάλιστα με όλο και λιγότερο διαθέσιμο χώρο. Το πρόβλημα αυτό είναι ήδη ορατό σήμερα, ιδίως στην Ασία. Η Σεούλ είναι μία από τις πόλεις με τον μεγαλύτερο αριθμό πολυώροφων κτιρίων και δεν διαφαίνεται τέλος.

Δεδομένου ότι το Snap Up είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5, ο χρόνος μετακίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί λογικά για χαλάρωση ή εργασία. Η μέση πληρότητα των αυτοκινήτων είναι περίπου 1,5 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιπλέον τέσσερις αχρησιμοποίητες θέσεις σπαταλούν πολύτιμο δημόσιο χώρο. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για ατομική κινητικότητα, η οποία ενισχύθηκε από την πανδημία της Covid-19.

Ως εκ τούτου, το όχημά μου έχει σχεδιαστεί ως μονοθέσιο. Αποτελείται από συγκριτικά λίγα μέρη και δεν απαιτεί συμβατικά εργοστάσια αυτοκινήτων για την παραγωγή του. Τα δύο περιμετρικά πλαίσια παρέχουν τη βάση στην οποία μπορούν να συνδεθούν όλα τα υπόλοιπα μέρη όπως σε ένα plug-in σύστημα. Με την ανύψωση ολόκληρου του οχήματος, η κάθετη στάθμευση συμβάλλει επίσης στη δημιουργία μιας εντελώς νέας εμπειρίας για τον χρήστη, η οποία θα είναι ένα όλο και πιο σημαντικό ζήτημα, ιδίως στο μέλλον».

Το Snap Up κατέκτησε τον τίτλο του «φιναλίστ» για το βραβείο Future Mobility Award 2022 που διοργάνωσε το Dezeen. Χορηγός αυτού του διαγωνισμού ήταν η Arrival, μια βρετανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Μαντάβ Ντούα, με μια πρόταση για ένα πολυλειτουργικό ηλεκτρικό όχημα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό τρακτέρ που συγκρατεί διάφορα γεωργικά εργαλεία δημιουργώντας ένα πολυχρηστικό όχημα συγκομιδής για την αγροτική Ινδία.

Διαβάστε ακόμα 

Ο Ναζωραίος και η Θεούσα, η Alpha Bank ετοιμάζει βαλίτσες, οι εγγυήσεις τoυ κ. Παντελή και οι εξελίξεις στην IDEAL 

Το πρέσινγκ στο ΤΑΙΠΕΔ δίνει ολιγοήμερη παράταση στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό 

Σήμερα ο «χρησμός» της Fitch για την Ελλάδα – Τι προβλέπει η Société Générale 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ


μονοθέσιαSnap Up

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε...

Ελλάδα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία. Στη μάχη και...

Πολιτική

Το τηλεφώνημα από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έγραψαν σήμερα πως δυο κορυφαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους...

Ελλάδα

Από σεισμό ταρακουνήθηκε η Άρτα το πρωί της Παρασκευής (12.07.2024) προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...