Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Αυτά που κάνει ο 16χρονος Ισπανός είναι παράνομα για κάθε ηλικία

Αυτά που κάνει ο 16χρονος Ισπανός είναι παράνομα για κάθε ηλικία


Ο Λαμίν Γιαμάλ αποδεικνύει διαρκώς ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και στα 16 του μπορεί να κάνει τη διαφορά για την εθνική Ισπανίας.

Η Ισπανία κυριάρχησε της Ιταλίας ωστόσο έκανε τη δουλειά χάρη στο αυτογκόλ του Ρικάρντο Καλαφιόρι με αποτέλεσμα να καθαρίσει όχι μόνο με την πρόκριση στους “16” του Euro 2024 αλλά και με την πρωτιά στον όμιλο.

Η ρόχα ήταν καταιγιστική σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και με βάση την εικόνα της μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ για να σκοράρει, αλλά απέτυχε στην τελική προσπάθεια. Ενδεικτική είναι η εικόνα με τις τελικές προσπάθειες των Ισπανών που έφτασαν τις 20 με αξία 1.9 xGoals, ενώ η Ιταλία την ίδια ώρα είχε τέσσερις τελικές με αξία 0.2 xGoals.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ισπανία – Ιταλία

Μάλιστα η Σκουάντρα Ατζούρα λίγο έλειψε να κλείσει το πρώτο μέρος χωρίς τελική, αλλά στο 45ο λεπτό ο Κιέζα είχε την πρώτη προσπάθεια των Ιταλών. Για την ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε έλαμψε ξανά το άστρο του Λαμίν Γιαμάλ, όπως και με την Κροατία.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έμεινε στο ματς για 71 λεπτά (έδωσε τη θέση του στον Φεράν Τόρες) και ολοκλήρωσε το ματς με 44 ενέργειες, δύο εξ αυτών στην περιοχή του Τζίτζι Ντοναρούμα.

Euro 2024, Λαμίν Γιαμάλ: Αυτά που κάνει ο 16χρονος Ισπανός είναι παράνομα για κάθε ηλικία
Οι ενέργειες του Γιαμάλ κόντρα στην Ιταλία

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε μια πολύ μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του με 23/25 εύστοχες πάσες, ενώ έδειξε την απαράμμιλη τεχνική του με 4/6 πετυχημένες ντρίμπλες. Μάλιστα στο 60ο λεπτό είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η προσπάθειά του τράνταξε το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Στην πρεμιέρα απέναντι στους Κροάτες έπαιξε πέντε λεπτά λιγότερα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 ενέργειες, περισσότερες όμως αυτή τη φορά στην αντίπαλη περιοχή (έξι).

Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Γιαμάλ απέναντι στην Κροατία
Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Γιαμάλ απέναντι στην Κροατία

Στην πρεμιέρα του κατάφερε να λάμψει το άστρο του. Έφτιαξε τρεις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και πιστώθηκε την ασίστ στο τρίτο γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ. Αυτή τη φορά είχε 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες, δείχνοντας την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός.

Ακόμα και σε ένα βράδυ που η Ισπανία είχε πολλούς πρωταγωνιστές, όπως ο Νίκο Γουίλιαμς ή ο Φαμπιάν Ρουίθ, ο Γιαμάλ έκανε αισθητή την παρουσία του και δείχνει έτοιμος παρά τα 16 του χρόνια να κατακτήσει ένα μεγάλο τρόπαιο με την Ισπανία, δείχνοντας απλά ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...