Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Αττική: Τα ρέματα έγιναν απέραντοι σκουπιδότοποι – Οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο καταστροφικής πλημμύρας

Αττική: Τα ρέματα έγιναν απέραντοι σκουπιδότοποι – Οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο καταστροφικής πλημμύρας


Πεταμένες καρέκλες, σπασμένα καδρόνια, σκουπίδια και μπάζα. Αυτές τις εικόνες κατέγραψε η κάμερα του MEGA στη μεγάλη αυτοψία στα ρέματα της Αττικής, με το φθινόπωρο και τις κακοκαιρίες να είναι προ των πυλών.

Απέραντη χωματερή το ρέμα Εσχατιάς

«Υποφέρουμε, από βρώμα από κουνούπια, από ρύπανση», αυτή είναι η χαρακτηριστική περιγραφή κατοίκου της περιοχής.

Το ρέμα της Εσχατιάς στις Αχαρνές έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή. Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν σταματήσει και οι κάτοικοι ζουν υπό το φόβο μιας καταστροφικής πλημμύρας.

«Και από τις δύο πλευρές είναι πεταμένα, καναπέδες, φερτά υλικά, χώματα ότι μπορείς να φανταστείς, μέχρι και προφυλακτήρες από αυτοκίνητα, οτιδήποτε, όλα κατεβαίνουν προς τα κάτω», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην όχθη του ρέματος της Εσχατιάς. Όπως είπαν οι κάτοικοι τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα το όλο μέρος να έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

«Έτσι όπως είναι κλεισμένος ο περισσότερος χώρος τα νερά πού θα πάνε; θα βγούνε έξω, ήδη είχαν πλημμυρήσει όλα τα σπίτια που είναι στην κάθοδο του δρόμου», ανέφερε κάτοικος.

Ρέμα Χελιδονούς

Το ρέμα της Χελιδονούς θυμίζει σκουπιδότοπο: πεταμένα χαρτόκουτα, διαλυμένα έπιπλα, ξεσκισμένα στρώματα, σωλήνες και οικοδομικά υλικά.

«Όταν θα γίνει η πλημμύρα τότε θα δείξει», υπογράμμισε κάτοικος.

Ρέμα Μαραθώνα

Λίγες ημέρες μετά τον καθαρισμό που επιχείρησε η Περιφέρεια Αττικής στο ρέμα Μαραθώνα, υπάρχουν ακόμη σημεία ακαθάριστα.

«Κίνδυνο γενικά έχουμε όσον αφορά όλες τις εκβολές των ρεμάτων. Σε περίπτωση που πιάσει και βρέξει έντονα, πιθανόν να έχουμε προβλήματα στην πόλη μας. Τα ρέματα καθαρίζονται στον Δήμο Μαραθώνα αλλά δεν σημαίνει ότι γίνονται και διευθετήσεις. Οι εκβολές, κάποια σημεία στα ρέματα θέλουν διαπλατύνσεις, θέλουν διανοίξεις. Γίνονται οι καθαρισμοί μεν, απ’ την άλλη όμως υπάρχουν και θέματα σε ρέματα τα οποία είναι πιο στενά από ότι πρέπει μπαζωμένα περισσότερο», σημείωσε ο Ευάγγελος Σωτηρίου, αντιδήμαρχος Μαραθώνα, υπεύθυνος ρεμάτων.

Κουβάδες και καρέκλες επιπλέουν στα στάσιμα νερά, ενώ στις όχθες του ρέματος του Μαραθώνα έχουν στοιβαχτεί μπάζα έτοιμα να κυλήσουν στο ρέμα με το νερό της πρώτης βροχής.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Την ώρα που οι κάτοικοι της Αττικής ανησυχούν για το αν τα ρέματα θα ξεχειλίσουν για ακόμη μια χρονιά με την έναρξη του φθινοπώρου, Περιφέρεια, υπουργείο Υποδομών και Δήμοι πετούν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι της ευθύνης για τον καθαρισμό τους.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Αθλητικά

Η Λειψία στο καλύτερο έως τώρα παιχνίδι της διέλυσε την άμυνα της Άουγκσμπουργκ και πήρε εύκολα τη νίκη με 4-0, στο πλαίσιο της 5ης...

Οικονομία

«Η ομοσπονδία μας διεκδικεί την νομιμότητα και το δίκαιο στην αγορά. Αυτό είναι καταγεγραμμένο, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε και σαφώς περιμένουμε μία εκτίμηση...

Ελλάδα

Κατέληξε ο 33χρονος οδηγός της μηχανής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” μετά από τροχαίο στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου με Μιχαήλ Καλού, στο κέντρο...