Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Αρχαιολόγοι στην Ισπανία ανακάλυψαν το αλφάβητο ενός χαμένου πολιτισμού

Αρχαιολόγοι στην Ισπανία ανακάλυψαν το αλφάβητο ενός χαμένου πολιτισμού


Το σημαντικό αυτό εύρημα ρίχνει νέο φως σε έναν πολιτισμό που παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μυστήριο λόγω της σπανιότητας των αντικειμένων που άφησαν πίσω τους.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένας ολόκληρος πολιτισμός μπορεί να εξαφανιστεί στην ομίχλη της ιστορίας. Φανταστείτε αν η δική μας κοινωνία εξαφανιζόταν μια μέρα, αφήνοντας πίσω της ελάχιστα ίχνη.

Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη, αρχαιολόγοι στην Ισπανία έφεραν στο φως μια αρχαία πλάκα με ένα πλήρες αλφάβητο, που πιστεύεται ότι ανήκει στον «χαμένο» πολιτισμό της Ταρτέσσου. Το σημαντικό αυτό εύρημα ρίχνει νέο φως σε έναν πολιτισμό που παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μυστήριο λόγω της σπανιότητας των αντικειμένων που άφησαν πίσω τους.

Οι Ταρτέσσοι ήταν ένας αρχαίος λαός που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Ιβηρική Χερσόνησο γύρω στον όγδοο αιώνα π.Χ. Γνωστοί για το περίτεχνο σύστημα γραφής τους, οι Ταρτέσσοι έχουν ιντριγκάρει ιστορικούς και αρχαιολόγους. Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς παρέχει απτές αποδείξεις για τις γλωσσικές τους ικανότητες και την πολιτιστική τους πολυπλοκότητα.

Σύμφωνα με το Live Science, η πλάκα αυτή είναι μόλις το τρίτο στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι Ταρτέσσοι είχαν το δικό τους αλφάβητο, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της. Η ανακάλυψη της πλάκας προσφέρει μια σπάνια ματιά στο σύστημα γραφής και στις μεθόδους επικοινωνίας ενός πολιτισμού που καλύπτεται από μυστήριο εδώ και αιώνες.

Το σύστημα γραφής των Ταρτησίων, όπως αποδεικνύεται από αυτό το πρόσφατα ανακαλυφθέν αλφάβητο, αποτελεί απόδειξη των προηγμένων πολιτιστικών και πνευματικών επιτευγμάτων τους. Το εύρημα αυτό όχι μόνο εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την Ταρτεσσό, αλλά συμβάλλει και στην ευρύτερη αφήγηση της ανθρώπινης ιστορίας και της ανάπτυξης της γραπτής γλώσσας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» o αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική της...