Υλικά
1 φλ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς σε κρύο νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια/ζάρια
1 καρότο σε κυβάκια/ζάρια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλιά σπόρους κύμινο
1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρο
½ κουταλάκι σπόρους γλυκάνισο
1 ξυλαράκι κανέλα
1 δέσμη (κυπριακά) λάχανα, τα φύλλα μόνο κομμένα σε λωρίδες
2 λεμόνια ο χυμός
2 αβγά σφικτά ψιλοκομμένα
καυτερή πιπερίτσα σε φετάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Σκουπίζετε την κατσαρόλα και σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Ύστερα, ρίχνετε μέσα το κύμινο, τον κόλιανδρο, το γλυκάνισο και την κανέλα και τα ανακατεύετε μέχρι να μυρίσουν και να αρχίσουν να «σκάνε» (προσοχή να μην τα κάψετε).
Προσθέτετε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα ανακατεύετε μέσα καλά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό που ψήθηκαν τα ρεβίθια και μόλις κοχλάσει, ανακατεύετε μέσα τα λάχανα. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και το βράζετε μέχρι να μαραθούν τα λάχανα και να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό τους. Τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρετε τα ρεβίθια σκορπώντας απάνω τα ψιλοκομμένα σφικτά αβγά και γαρνίρετε, αν θέλετε φετάκια καυτερής πιπερίτσας και μαϊντανό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!