Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανοιχτή μηλόπιτα µε σιρόπι καραμέλας

Ανοιχτή μηλόπιτα µε σιρόπι καραμέλας


Με λίγα κόκκινα μήλα μπορείτε να φτιάξετε μία λαχταριστή ανοιχτή μηλόπιτα με απολαυστικό σιρόπι καραμέλας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε πάχος 0,5 εκ., κόβουμε έναν κύκλο διαμέτρου 26 εκ. και τρυπάμε παντού με  πιρούνι. Τη μεταφέρουμε σε ένα στρωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.

Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέσα και το αυγό. Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο.

Αραδιάζουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες κυκλικά πάνω από τη γέμιση –η μία να σκεπάζει ελαφρά την άλλη– ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τα έξω.

Καλύπτουμε τα μήλα με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί, που θα κρατά τα μήλα στη θέση τους όσο ψήνεται η τάρτα. Ψήνουμε για 15΄, μετά βγάζουμε το πάνω ταψί και το χαρτί και ψήνουμε για 30΄ ή μέχρι η σφολιάτα να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αλείφουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5΄ επιπλέον. Ξεφουρνίζουμε τη μηλόπιτα, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε πάχος 0,5 εκ., κόβουμε έναν κύκλο διαμέτρου 26 εκ. και τρυπάμε παντού με  πιρούνι. Τη μεταφέρουμε σε ένα στρωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.

Βήμα 2

Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέσα και το αυγό. Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Αραδιάζουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες κυκλικά πάνω από τη γέμιση –η μία να σκεπάζει ελαφρά την άλλη– ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τα έξω.

Βήμα 4

Καλύπτουμε τα μήλα με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί, που θα κρατά τα μήλα στη θέση τους όσο ψήνεται η τάρτα. Ψήνουμε για 15΄, μετά βγάζουμε το πάνω ταψί και το χαρτί και ψήνουμε για 30΄ ή μέχρι η σφολιάτα να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αλείφουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5΄ επιπλέον. Ξεφουρνίζουμε τη μηλόπιτα, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα Του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για γλυκά4 κουταλιές Βούτυρο (λυόμενο)3 κουταλιές Ζάχαρη500 g. Φιστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προέβλεψε το NBC News, καθώς το κόμμα του Τραμπ αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Ουάσινγκτον. Ο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Lewis Hamilton οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα στην πίστα σχεδόν καθημερινά, και πολλοί θα πίστευαν...