Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι


Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

Βήμα 2

Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

Βήμα 6

Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Σορός άντρα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κτίσμα στη Σκάλα Λακωνίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, του Βασίλη Παπαδόπουλου/Eurokinissi). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καβγάς ανάμεσα σε μαθητές ξέφυγε και ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συνέβη σε δημοτικό σχολείο στα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες (21/11) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θέτοντας θέμα «τουρκικής μειονότητας», διπλωματικές πηγές σημειώνουν τα εξής: «Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να έβαζε χρήματα για το ενοίκιο της οπλαποθήκης στο Παγκράτι έφτασαν οι Αρχές το απόγευμα...