ΥΛΙΚΑ
6 µέτριες πατάτες λεπτόφλουδες (όσο πιο φρέσκες γίνεται, κατά προτίµηση βιολογικές)
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Αλάτι
Τυρί τριµµένο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε καλά τις πατάτες σε λεκάνη µε κρύο νερό. Πλένετε µία-µία τις πατάτες κάτω από τρεχούµενο νερό, τρίβοντας τες καλά. Τις βάζετε σε κατσαρόλα, τις καλύπτετε µε νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Σκεπάζετε και βράζετε για 30 λεπτά. Οι πατάτες πρέπει να τρυπιούνται µε το πιρούνι. Τις στραγγίζετε µε προσοχή, χωρίς να τις λιώσετε. Σπάτε µε πιρούνι την κάθε πατάτα σε 4 κοµµάτια, να κάνει αγριάδες, δεν τις κόβετε µε µαχαίρι. Ζεσταίνετε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε τις πατάτες µε τη φλούδα τους. Αφήνετε να ροδίσουν καλά για 6-7 λεπτά. Τις βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, αµέσως αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε µε τριµµένο κεφαλοτύρι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!