Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Αλλαγές με τα κοινωνικά επιδόματα

Αλλαγές με τα κοινωνικά επιδόματα


Νέο σύστημα για τα κοινωνικά επιδόματα με δημιουργία κεντρικού μητρώου προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Στο νέο μητρώο, που θα λειτουργεί ως βάση αξιολόγησης, θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Χατζηδάκης είπε πως είναι ανάγκη: «Να πηγαίνουν τα επιδόματα πράγματι σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και γι αυτό και το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής αναθεώρησε τα επιδόματα. Ο προϋπολογισμός είναι περίπου ο ίδιος κατά τι μεγαλύτερος, αλλά τα επιδόματα πηγαίνουν πια σε αυτούς που είναι περισσότερο φτωχοί, σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και όχι σε εκείνους που έχουν δικά τους αυξημένα περιουσιακά στοιχεία.

Το υπουργείο Εργασίας επίσης είναι σε φάση αναθεώρησης του επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό και θα έρθουμε και εμείς να κάνουμε ένα κεντρικό μητρώο επιδομάτων, όπως είναι στη Βρετανία, προκειμένου να υπάρχει μια εποπτεία συνολική και για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και για τα επιδόματα του υπουργείου Εργασίας και για επιδόματα στήριξης».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα κεντρικό μητρώο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συνολική εποπτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας επίσης για την νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα ανέφερε ότι θα κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για ένα κονδύλι άνω των 200 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, όσοι λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ανάπηροι, οικογένειες με παιδιά που θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχέση με το οικογενειακό επίδομα.

«Είναι οι κατηγορίες που συνήθως κάθε χρόνο λαμβάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξη», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Συστατικά1 ½ φλ. (150 γρ.) αλεσμένα μπισκότα Digestive,6 κουταλιές λιωμένο ανάλατο βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα.#Γέμιση#1250 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο,1 ¼...

Συνταγές

Μια διαδρομή από την Αθήνα στα Μεσόγεια και πάλι πίσω για τον εφοδιασμό του πιο παλιού γαλακτοπωλείου της Αθήνας στην Ομόνοια, με φρεσκοαρμεγμένο γάλα...

Συνταγές

Όσο λαχταριστά και αν είναι τα αμερικάνικα κέικ σε μία βιτρίνα ζαχαροπλαστείου, τα Red Velvet cake πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αν, όμως, σας λέγαμε...

Οικονομία

Σε 776.326 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Σεπτέμβριο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά 60.387...