Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Αδίστακτοι Βρετανοί έμποροι ναρκωτικών και η ιταλική μαφία εμπλέκονται στην εξαφάνιση του 19χρονου Τζέι Σλέιτερ στην Τενερίφη

Αδίστακτοι Βρετανοί έμποροι ναρκωτικών και η ιταλική μαφία εμπλέκονται στην εξαφάνιση του 19χρονου Τζέι Σλέιτερ στην Τενερίφη


Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Αδίστακτοι Βρετανοί έμποροι ναρκωτικών μάχονται με την ιταλική μαφία για τον έλεγχο του εμπορίου στην Τενερίφη, όπου ο Βρετανός Τζέι Σλέιτερ εξαφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες. Ο 19χρονος Βρετανός εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια των πρώτων του διακοπών με φίλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς κανένα σημάδι του Τζέι από τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου μετά από ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ, υπάρχουν φόβοι ότι με κάποιο τρόπο τον έχει καταπιεί ο υπόκοσμος του νησιού των διακοπών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες -κυρίως νέοι- κατευθύνονται στην Τενερίφη για να γιορτάσουν το τέλος των εξετάσεων τους. Ο “μαγνήτης” που τους τραβάει εκεί, είναι οι αμμώδεις παραλίες, τα ζωντανά νυχτερινά κέντρα, το φθηνό αλκοόλ, αλλά ακόμη και τα φθηνότερα ναρκωτικά.

Ωστόσο κάτω από αυτό το φαινομενικά αθώο ξεφάντωμα, υπάρχει μια σκληρή μάχη για τον έλεγχο του επικερδούς εμπορίου ναρκωτικών των νησιών με εγκληματικές συμμορίες από την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο που μάχονται για την υπεροχή στην προμήθεια ναρκωτικών στην Costa Adeje και στην Playa de las Americas όπου ήταν ο Τζέι εθεάθη για τελευταία φορά.

Ιταλικές εγκληματικές συμμορίες από διαβόητα συνδικάτα όπως η Μαφία, η Καμόρα, και η Ντραγκέτα έλεγχαν εδώ και καιρό το επικερδές εμπόριο ναρκωτικών του νησιού.

Εμπειρογνώμονες συμμοριών είπαν ότι στο παρελθόν ιταλικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος συνεργάζονται ολοένα και περισσότερο με ντόπιους εγκληματίες για να φέρουν κοκαΐνη στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική – συχνά χρησιμοποιώντας τα Κανάρια Νησιά ως σταθμό παράνομων αποστολών.

Μια δήλωση της Europol ανέφερε ότι αυτοί οι «γκάνγκστερ της Ντραγκέτα θα χρησιμοποιούσαν συνήθως «βία και βασανιστήρια» για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους.

Μια βόλτα κατά μήκος της ηδονικής παραλιακής Veronica Strip στο δημοφιλές θέρετρο για πάρτι της Playa de las Americas σας οδηγεί σε έναν κόσμο από παμπ, νυχτερινά κέντρα και μπαρ με κάνναβη – με πλανόδιους εμπόρους να σπρώχνουν MDMA, κεταμίνη, κοκαΐνη και ποιος ξέρει τι άλλο.

Από μέσα από τις τσάντες τους, οι κυρίως νεαροί έμποροι που έχουν στρατολογηθεί, βγάζουν περιτυλίγματα σκόνης και χάπια. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με μικρές πλαστικές σακούλες.

 

Συμμορίες από το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ έχουν αρχίσει να διεισδύουν στο χώρο που κρατούσαν εδώ και καιρό ιταλικές εγκληματικές συμμορίες – που τώρα στρέφονται όλο και περισσότερο σε ακίνητα και κατασκευές για να ξεπλύνουν τα χρήματά τους.

Βρετανός που ζει στο νησί είπε: «Οι μεγάλοι παίκτες εξακολουθούν να είναι οι Ιταλοί όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα και το ξέπλυμα χρήματος, αλλά τώρα μπαίνουν και άλλοι, και υπάρχουν πολλές βρετανικές συμμορίες, κυρίως από το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ.

«Ξέρουν ότι αξίζει τον κόπο, καθώς οι περισσότεροι από τους παραθεριστές είναι από τη Βρετανία, ώστε να μπορούν να τους προσεγγίσουν και είναι μια ωραία εύκολη συναλλαγή και τους βγάζει πολλά χρήματα.

Η εμπειρογνώμονας του οργανωμένου εγκλήματος, η καθηγήτρια Άννα Σέργκι, λέει ότι η επίφοβη «Ντραγκέτα», που θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο, είναι η κύρια εγκληματική οργάνωση τύπου μαφίας που δρα στη Νότια Ισπανία.

Πριν εξαφανιστεί ο Τζέι πέρασε χρόνο με τον καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών Αγιούμπ Κασίμ, 31 ετών, και έναν άλλο μυστηριώδη άνδρα. Ο Κασίμ φυλακίστηκε πριν από εννέα χρόνια επειδή ήταν ο αρχηγός μιας περίπλοκης επιχείρησης που είχε στόχο να πλημμυρίσει τους δρόμους της Ουαλίας με ηρωίνη και κρακ κοκαΐνη.

 

Η καθηγήτρια Σέργκι είπε στη MailOnline: «Οι συμμορίες της Καμόρα και ορισμένες της Ντραγκέτα εμπλέκονται ιστορικά στο οργανωμένο έγκλημα στη νότια Ισπανία με τις τοπικές ομάδες εμπόρων κοκαΐνης και χασίς.

«Είναι επίσης ένα μέρος όπου μπορούν να ξεπλυθούν χρήματα από τα ναρκωτικά μέσω αγοράς ακινήτων, κυρίως».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι άντρες εμπλέκονται στην εξαφάνιση του Τζέι και η ισπανική αστυνομία τους έχει θεωρήσει «άσχετους» – αλλά αναμφίβολα υπάρχει ένα στοιχείο ναρκωτικών στο μυστήριο.

Η κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση είναι νόμιμη μέσω ενός κενού νόμου στα Κανάρια Νησιά, και αυτό οδήγησε στη δημιουργία δεκάδων καφέ κάνναβης στην Τενερίφη με Βρετανούς χρήστες να συρρέουν εκεί.

Η ισπανική νομοθεσία επιτρέπει την καλλιέργεια και κατανάλωση κάνναβης για προσωπική χρήση, ωστόσο είναι παράνομη η πώληση ή η διακίνηση κάνναβης σε δημόσιους χώρους, αλλά τα καφέ επιτρέπουν στα «μέλη» να καπνίζουν εκεί.

Οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μια «συνδρομή» συνήθως γύρω στα 20 ευρώ που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης και εκεί μπορούν να αγοράσουν και να καπνίσουν κάνναβη. Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά.

Για να λειτουργήσουν όλα αυτά, οι πωλήσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή – η οποία είναι προφορτωμένη με πίστωση – και οι χρήστες πρέπει να περνούν τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε επίσκεψη.

Το τι συνέβη στον Τζέι πριν από τρεις εβδομάδες παραμένει μυστήριο. Αλλά η οικογένειά του πιστεύει ότι τα ναρκωτικά «είναι μια ανησυχητική πτυχή» της υπόθεσης – και η περίπτωσή του αναδεικνύει την πιο σκοτεινή πλευρά της νυχτερινής ζωής του νησιού.

Με πληροφορίες από MailOnline

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η σύζυγός του Κατερίνα Μαχαιριώτη καθώς το Σάββατο 20/9 βαφτίζουν τον γιο τους....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....