Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών

Έρχεται η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών


Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών. Το όριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μείον 2.750 μόρια παραμένει αμετάβλητο. Δυνατότητα μετεγγραφής δεν έχουν οι φοιτητές από 104 τμήματα καθώς δεν υπάρχουν αντιστοιχίες μεταξύ των τμημάτων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη της τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών.

Μέχρι στιγμής, γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνει ως έχει η προϋπόθεση για μετεγγραφή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μείον 2.750 μόρια μεταξύ της σχολής προέλευσης και της σχολής στόχου. Δεν πρέπει, δηλαδή, να υπάρχει μεταξύ των δύο τμημάτων βαθμολογική διαφορά για την εισαγωγή των φοιτητών μεγαλύτερη από 2.750 μόρια.

Όπως προβλέπεται σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας, θα ορίζονται τα ακόλουθα:

– Θα καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
– Θα βελτιωθεί το πλαίσιο μετεγγραφής σε ό,τι αφορά την κυριότητα και την επικαρπία κατοικίας από τους γονείς ή από τα αδέλφια φοιτητών από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

– Θα αυξηθούν κατά 3 τα μόρια των αιτήσεων των φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών έναντι 1.5 έως 2 μορίων, όπως ισχύουν σήμερα.

Την ψήφιση της τροπολογίας, θα ακολουθήσει η έκδοση εγκυκλίου για τις μετεγγραφές των φοιτητών, με την οποία θα κληθούν οι φοιτητές να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής από ΑΕΙ σε ΑΕΙ.

Οι αντιστοιχίες των τμημάτων

Οι αντιστοιχίες των Τμημάτων Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 (σ.σ. δεν αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα) κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΘΑΑΕ, έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Τα Τμήματα με την ένδειξη (IM) έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης του πενταετούς προγράμματος σπουδών ως Integrated Master και χορηγούν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το ανανεωμένο plug-in υβριδικό Audi A3 Sportback TFSI ε, είναι γεγονός και μαζί του φέρνει περισσότερη ιπποδύναμη από τον προκάτοχο του,...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

Οικονομία

Περισσότερος από τον μισό ηλεκτρισμό στον πλανήτη θα προέρχεται από πηγές χαμηλού άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όμως ο κόσμος βρίσκεται ακόμα «μακριά...