Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ένας ερυθρόλευκος στρατιώτης, που έχει γράψει ιστορία, μένει για πάντα στο λιμάνι

Ένας ερυθρόλευκος στρατιώτης, που έχει γράψει ιστορία, μένει για πάντα στο λιμάνι


Ο Γιώργος Μασούρας έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, μένοντας για πάντα στο λιμάνι. Ένας παίκτης που έχει ζήσει τα πάντα με τους ερυθρόλευκους, παραμένει στο Καραϊσκάκης σαν ένας πιστός στρατιώτης.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η παραμονή του Γιώργου Μασούρα στον Ολυμπιακό έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη. Η εντύπωσή ήταν πως μετά από πέντε χρόνια στο λιμάνι ο 30χρονος επιθετικός μέσος θα αναζητούσε κάτι νέο στην καριέρα του. Ωστόσο, άπαντες διαψεύστηκαν.

Η υπόθεση πήρε “στροφή” και ο νέος… γάμος μεταξύ Μασούρα και Ολυμπιακού πλέον έμοιαζε πολύ κοντά. Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση των ερυθρόλευκων για την Ολλανδία, έπεσαν και οι υπογραφές, με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές.

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό

Η αλήθεια είναι πως και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, ο Μασούρας δεχόταν κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού, όμως πάντα παρέμενε στο λιμάνι του. Αυτό, λοιπόν, δεν άλλαξε ούτε τώρα, μετά από μία ιστορική επιτυχία και την κατάκτηση του Conference League.

Ο ίδιος, άλλωστε, λίγα λεπτά μετά την πιο ιστορική στιγμή του Ολυμπιακού, εν μέσω πανηγυρισμών στον αγωνιστικό χώρο, έθετε τον πήχη για τη συνέχεια:Όσο κι αν φαίνεται κλισέ, αυτό μας γεμίζει με ευθύνη. Είμαστε πλέον στην ελίτ της Ευρώπης και πρέπει να παραμείνουμε εκεί και την επόμενη μέρα”.

Έθετε τον στόχο για την επόμενη μέρα, κι ας έληγε το συμβόλαιο του και θα έμπαινε σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας, λοιπόν, θα βρίσκεται σε αυτή την επόμενη μέρα, έτοιμος να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους, όπως και όποτε τον χρειάζονται.

Η αγάπη του και η σύνδεση με τον σύλλογο έγινε κάτι παραπάνω ορατή από τις συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις του, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League στα πέναλτι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε: “Ήταν για όλα αυτά τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στο 90’.

Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους εννοείται, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς”.

Έχει ζήσει τα πάντα με τα ερυθρόλευκα

Ο Μασούρας έχει ζήσει τα πάντα στον Ολυμπιακό, από το 2019 που φοράει τα ερυθρόλευκα, μετά με μία απολύτως επιτυχημένη θητεία στον Πανιώνιο.

Έχει βιώσει πολλές επιτυχίες, με τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου. Ήταν παρών στη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία των Πειραιωτών με την κατάκτηση του Conference League, αλλά και δίπλα στην ομάδα σε δύσκολες στιγμές, με αποκλεισμούς, απώλεια τίτλων και αλλαγές προπονητών.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει προσφέρει μεγάλες βραδιές. Ποιος θα ξεχάσει την εκρηκτική του απόδοση τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε είχε σερβίρει το 1-0 στον Τικίνιο και είχε πετύχει άλλα δύο γκολ, ολοκληρώνοντας μία μαγική βραδιά. Ποιος θα ξεχάσει, τα δύο γκολ του στο 4-1 επί του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2021.

Είναι από τις εμφανίσεις που συνδέουν έναν ποδοσφαιριστή με όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες μένουν στην συνείδηση των φιλάθλων της ομάδας. Φυσικά, η φωτογραφία του με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού στα χέρια του δεν θα ξεθωριάσει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το “κοντέρ” γράφει τούτη την ώρα 262 συμμετοχές, 56 γκολ και θα έχει και συνέχεια, με τον Μασούρα να αποτελεί έναν από τους έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Έτοιμος να προσφέρει ξανά στον Ολυμπιακό

Για την ακρίβεια, εάν εξαιρέσουμε τον Κώστα Φορτούνη που ακόμη δεν έχει ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μασούρας είναι ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα αποδυτήρια, το βάρος και τι απαιτείται για να παίζει κανείς στους Πειραιώτες.

Πλέον, εφόσον μπήκαν και οι υπογραφές, είναι έτοιμος να ξεκινήσει την προετοιμασία του με τους ερυθρόλευκους και τίθεται άμεσα στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενόψει και της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Ο Μασούρας γνωρίζει πως είναι αρκετά ιδιαίτερη σεζόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται ως Κυπελλούχος Ευρώπης στην συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας του. Μία συγκυρία ονειρική, με τον πήχη να έχει μπει ψηλά.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει όλα τα χρόνια. Να βοηθάει την ομάδα του, σε οποιονδήποτε ρόλο κι αν του δοθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα όταν ο Ολυμπιακός τον χρειαστεί, εκείνος θα είναι εκεί για να παλέψει.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Μαγαζίνο

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν φορές που το παιδί σας θα λειτουργήσει αντιδραστικά όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κάτι που μόνο τυχαία δε...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής...