Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Άλυτο μυστήριο η αποχώρηση Μπάιντεν από τις εκλογές – Η παρέμβαση Ομπάμα και οι διαψεύσεις των δημοσιευμάτων

Άλυτο μυστήριο η αποχώρηση Μπάιντεν από τις εκλογές – Η παρέμβαση Ομπάμα και οι διαψεύσεις των δημοσιευμάτων


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την καταστροφική επίδοσή του στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να παραμείνει στην προεδρική κούρσα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με το προεκλογικό επιτελείο την Τετάρτη και προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο ότι είναι κατάλληλος για επανεκλογή, παρά το καταστροφικό ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε με ανήσυχα μέλη της προεκλογικής του ομάδας και τους είπε ότι «δεν θα πάει πουθενά», σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν σχετικά.

«Είμαι υποψήφιος», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι παρέμεινε ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και δεν απωθήθηκε, είπε μια πηγή.

Νωρίτερα, σε δημοσίευσή τους οι New York Times ανέφεραν πως ο Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός «συνεχίζει την εκστρατεία του», πρόσθεσε επίσης νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε επαφές με πολλά προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Ηχογράφησε επίσης δύο συνεντεύξεις που θα μεταδοθούν αύριο Πέμπτη από το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος δεν έχει υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις μετά το τσεκ-απ του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει ανησυχίες για τον Μπάιντεν – Θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον Τραμπ 

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Washington Post o Ομπάμα είπε σε ανθρώπους που τον στηρίζουν, όταν επικοινώνησαν μαζί του ότι ο δρόμος για την επανεκλογή Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη μετά την απογοητευτική του απόδοση στο debate.

Σύμφωνα με την Post, ο Ομπάμα έκανε ξεκάθαρες τις ανησυχίες του σε μερικούς από τους κοντινούς του ανθρώπους, κάνοντας την πιο σκληρή αξιολόγησή για τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Παράλληλα, το άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την τηλεμαχία και του πρόσφερε την υποστήριξή του ως προσωπικός του σύμβουλος του. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το περιεχόμενο των συμβουλών του Ομπάμα προς τον Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως ισχυρός αγγελιοφόρος στους ψηφοφόρους και ως έμπιστος σύμβουλος στον πρόεδρο», δήλωσε η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση. Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Προβληματισμός στους Δημοκρατικούς για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν

Βέβαια, πάρα πολλοί είναι οι Δημοκρατικοί πια που στους κόλπους των Δημοκρατικών, όχι δημόσια, που έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν.

Θα διευκόλυνε να παραιτηθεί ο ίδιος, να πει ότι ο ίδιος αποσύρεται και πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία γιατί σχεδόν το 99% των 4.000 εκλεκτόρων στηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχουν και επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και από τους κύκλους της οικογένειας Κλίντον που τον στηρίζουν ξεκάθαρα.

«Υπάρχουν και κακές βραδιές στα ντιμπέιτ. Πιστέψτε με, το ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», αναφέρει ο Ομπάμα στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό».

Πάντως πολλά είναι και τα αμερικανικά μέσα επιτίθενται στον Τζο Μπάιντεν με τους New York Times μεταξύ άλλων να αναφέρουν ότι είναι σκιά ηγέτη αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος και το καλύτερο που έχει να κάνει για τη χώρα είναι να αποσυρθεί.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρέπει να φύγει ένας πολύ καλός πρόεδρος που κατάφερε να επουλώσει τις πληγές που είχε ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον Δημοκρατικό και σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει Ντόναλντ Τραμπ.

Τέσσερις μήνες για τις εκλογές

Αν ο Τζο Μπάιντεν ρίξει λευκή πετσέτα, και παραιτηθεί από υποψήφιος οι Δημοκρατικοί θα συγκεντρωθούν τον Αύγουστο στο Σικάγο σε ένα «ανοιχτό» συνέδριο, κατά το οποίο οι ψήφοι των αντιπροσώπων που συγκέντρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια των προκριματικών θα επανεξεταστούν.

Ένα τέτοιο σενάριο που δεν έχει ξανασυμβεί από το 1968. Το κόμμα τότε έπρεπε στη συνέχεια να βρει τον αντικαταστάτη του προέδρου Λίντον Μπ. Τζόνσον, αφού ο τελευταίος εγκατέλειψε την μάχη για μια δεύτερη θητεία εν μέσω του πολέμου του Βιετνάμ.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Χιούμπερτ Χάμφρεϊ προτάθηκε και έχασε τις εκλογές από τον Ρεπουμπλικανό Ρίτσαρντ Νίξον.

Οι συνεντεύξεις με αναποφάσιστους ψηφοφόρους επιβεβαίωσαν ότι ήταν μια κακή βραδιά για τον Μπάιντεν. Περιέγραψαν την εμφάνισή του ως αδύναμη, ντροπιαστική και δύσκολη για παρακολούθηση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...